Mumo:Το πρώτο κινητό μουσείο, φορτηγό. Ένα όμορφο μουσείο για παιδιά

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΧΩΡΟ

ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ VIDEO


Η Mumo μεταφέρθηκε στην αυλή του σχολείου Treichville στο Αμπιτζάν (Ακτή Ελεφαντοστού) Φωτογραφία:. Foto Label / Mumo

Η Mumo, το πρώτο κινητό μουσείο για τα παιδιά, σταμάτησε στην Αφρική πριν από την επιστροφή του στους δρόμους της Γαλλίας.

Το πρώτο κινητό μουσείο για παιδιά. Το ακρωνύμιο, Mumo . Είναι ένα μουσείο στο οποίο δεν πηγαίνουμε εμείς αλλά έρχεται αυτό σε μας. Είναι μουσείο σύγχρονης τέχνης και στεγάζεται σε φορτηγό. Αλλά και το φορτηγό είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης όταν αυτό ξεδιπλώνεται για να πάρει το τελικό σχήμα του κάθε φορά που σταθμεύει στο χώρο όπου θα δεχτεί τους επισκέπτες του, τα παιδιά. Παρακολουθώντας τη δομή του, το σχήμα του και τις ζωγραφιές που έχει εξωτερικά με τις άσπρες και κόκκινες ρίγες, διαπιστώνεις ότι δεν είναι ένα μόνο κέλυφος μουσείου, που στεγάζει τα εκθέματά, αλλά είναι το ίδιο ένα έκθεμα, που δημιουργείται, αναπλάθεται μπροστά στο κοινό, όπου αργότερα το ίδιο το κοινό θα βρίσκεται μέσα σε αυτό.
Το κινητό μουσείο στην περιοδεία που πραγματοποιεί, εγκαταστάθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου Treichville, στο Αμπιτζάν, όπου εκεί φοιτούν 3600 παιδιά. Τα παιδιά συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τη σύγχρονη τέχνη. Εμφανώς εντυπωσιασμένα από την αρχή, όταν άρχισαν τα μέρη του οχήματος να κινούνται, η βεράντα με τις ταινίες να απλώνεται και στην οροφή του να φουσκώνει ένα τεράστιο κουνέλι.

Το κινητό μουσείο με τα εκθέματά του είναι μία συλλογική δουλειά καλλιτεχνών,μεταξύ των οποίων και οι : Paul McCarthy, Τζιμ Lambie, James Turrell, Yong Ping Huang,Maurizio Cattelan Eija-Liisa AHTILA ,Lawrence WEINER James TURRELL
Στο κινητό μουσείο παρουσιάζονται έργα όπως οι κυματισμοί στην είσοδο του μουσείου, την εντύπωση του άπειρου που δημιουργεί στον επισκέπτη η φυσαλίδα που βρίσκεται στα ακτινοβόλα χρώματα του ουράνιου τόξου, ο ρινόκερος, την κλειδαρότρυπα που σε προκαλεί να κοιτάξεις μέσα σε αυτήν.

Το μουσείο θα βρίσκεται στην Αφρική μέχρι το τέλος Ιουνίου. Η περιοδεία στη Γαλλία, στη Χάβρη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια, στην Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης ( FIAC ) στο Παρίσι το Φθινόπωρο και στην Λιλ το Δεκέμβριο.
Πληροφορίες στο www.musee-mobile.fr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!