Δώρα τέχνης για το Πάσχα


«Ανάσταση» στα πάθη του πορτοφολιού υπόσχονται οι οικονομικές και εμπνευσμένες προτάσεις μουσείων και γκαλερί


Λαμπάδες, κοσμήματα, παιχνίδια, διακοσμητικά και κεριά με εικαστικές υπογραφές είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις δώρων για όσους αγαπούν την τέχνη αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Εως 10 ευρώ. Το κοκοράκι - από τα αγαπημένα σύμβολα του Πάσχα - πρωταγωνιστεί στα μενταγιόν από μπρούντζο ή χαλκό (10 ευρώ) που εντοπίσαμε στο Μουσείο Ακρόπολης, στο πωλητήριο του οποίου θα βρείτε τσάντες (10 ευρώ) και μαγνητικά μπλοκ με μολύβια (3,5-5,5 ευρώ). Αυγά από πεπιεσμένο χαρτί ζωγραφισμένα με πολύχρωμα μοτίβα (5-7 ευρώ) και υφασμάτινα κουτιά (10 ευρώ) είναι οι οικονομικές λύσεις στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη ενώ στον Αστρολάβο θα βρείτε καλλιτεχνικά σουπλά (8 ευρώ).


Εως 20 ευρώ. Λαμπάδες με ιδέες από τη συλλογή παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη και άλλες με εικαστικές υπογραφές στο Ιδρυμα Θεοχαράκη (όλες από 20 ευρώ) για τα βαφτιστήρια. Πρωτότυπη ιδέα είναι οι υφασμάτινες ποδιές με σχέδια εμπνευσμένα από τα έργα του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα και το παζλ με θέμα ένα μαρμάρινο τέμπλο από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (15 ευρώ), στο οποίο θα βρείτε και μια κεραμική βάση με έξι κέρινες ελίτσες (12 ευρώ). Ενα παιδικό μπλουζάκι από το Μουσείο Ακρόπολης κοστίζει 17 ευρώ, ενώ προς 20 ευρώ διατίθενται τα μεταλλικά αυγά με τυπωμένο έργο του Κιθ Χέρινγκ που μέσα τους κρύβουν πέρλες σοκολάτας (Γκαλερί Ζουμπουλάκη).


Εως 30 ευρώ. Επιτραπέζια κεραμικά αυγά προτείνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (30 ευρώ). Μεταλλικές μολυβοθήκες διακοσμημένες με μεικτή τεχνική θα βρείτε στον Αστρολάβο (25 ευρώ), ενώ στο Μουσείο Ηρακλειδών οι λαμπάδες κοσμούνται με ψηφιδωτές πεταλούδες και σκαντζόχοιρους από βότσαλο ή μάρμαρο (30 ευρώ).

Και μπαζάρ. Εικαστικά κοσμήματα που οι τιμές τους αρχίζουν από 10 ευρώ, δύο κούπες με 5 ευρώ και λαμπάδες με ασημένια παντατίφ από 15 ευρώ θα βρείτε στο μπαζάρ του Μουσείου Κοσμήματος Λαλαούνη. Στο παζάρι του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κατάλογοι εκθέσεων, αφίσες και εκπαιδευτικά έντυπα για παιδιά πωλούνται με έκπτωση 50% ενώ στο μπαζάρ του Black Duck οι τιμές για τις κεντημένες κάρτες - καδράκια αρχίζουν από 10 ευρώ και τα μπιζού από 15 ευρώ.


ΙΝFO Μουσείο Ακρόπολης (Δ. Αρεοπαγίτου 15) < Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου - Κουμπάρη 1) < Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Βασ. Γεωργίου Β' 17-19 και Ρηγίλλης)

< Πινακοθήκη Γκίκα (Κριεζώτου 3)

< Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Ν. Δούκα 4) < Ιδρυμα Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν) < Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (City Link Σύνταγμα) < Μουσείο Λαλαούνη (Καλλισπέρη 12) < Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Κριεζώτου 6) < Αστρολάβος (Ηροδότου 11) < Black Duck (Xρήστου Λαδά 9α).
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ, ΜΑΙΡΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!