ΗΠΑ: Έκθεση βιβλίου λογοτεχνών της Διασποράς


Την πρώτη έκθεση βιβλίου Ελλήνων λογοτεχνών της Διασποράς παρουσιάζει το ερχόμενο Σάββατο, 21 Απριλίου, ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης. Όπως αναφέρει η Greek News, ο σύλλογος συνεχίζει με την πρωτοβουλία του αυτή, μια αξιοσημείωτη παράδοση στη διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων πολιτιστικού, αλλά και εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα. Στην έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης», της κοινότητας του Καθεδρικού του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, οι επισκέπτες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το έργο των πνευματικών ανθρώπων της Ομογένειας, που μάχονται με την πένα τους να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική γλώσσα και να διαιωνίσουν την ελληνική κληρονομιά.

Ένα σημαντικό κομμάτι της έκθεσης θα είναι αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο. Μεταξύ των συγγραφέων και ποιητών που θα συμμετάσχουν είναι οι: Νίκος Αλεξίου, Γιώργος Ανδρέας, Κατερίνα Ανδριώτη, Ειρήνη Αρχολέκκα, Ανδρέας Γεωργίου, Σπύρος Δαρσινός, Νίκος Ζαβόλας, Θέη Ζερβάκη, Μιχάλης Ιγνατίου, Εμμανουήλ Καραβουσάνος, Βάνα Κοντομέρκου, Αικατερίνη Λιβάνη, Μαρία Μιχελή, Τάσος Μουζάκης, Δημήτρης Μουστάκης, Νίκος Μπασμπάνης, Ηλίας Νεοφώτιστος, Γαβριήλ Παναγιωσούλης, Αναστάσιος Παπαδονικολάκης, Ασπα Παπακωνσταντίνου - Τρυγώνη, Αγγελική Σταματοπούλου – Pederson, Γιώτα Στρατή, Μάκης Τζιλιάνος, Ιωάννα Τομπράκου και Ιουστίνη Φραγκούλη.

Στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν επίσης οι εκδόσεις «Ψυχογιός», «Pella Publishing» «Greece in Print», ο Εκδοτικός Οίκος «Λιβάνη» και το Βιβλιοπωλείο του «Εθνικού Κήρυκα». Συντονιστές της ολοήμερης εκδήλωσης, η οποία θα περιλαμβάνει ακόμη παρουσιάσεις των λογοτεχνών και απαγγελίες αποσπασμάτων από τα έργα τους, καθώς και απονομές τιμητικών διπλωμάτων, θα είναι ο εκδότης της Greek News, Αποστόλης Ζουπανιώτης, η ηθοποιός και σκηνοθέτις, Μάρθα Τομπουλίδου και η Δρ. Κατερίνα Ανδριώτη. Η Αρχιεπισκοπική Χορωδία Νέων υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κολέβα θα παρουσιάσει ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα, ενώ θα εμφανιστεί και η ταλαντούχα πιανίστα, Αθηνά Αδαμοπούλου.

«Οι λογοτέχνες έχουν προσφέρει τόσα πολλά και δεν τους έχει δοθεί το κατάλληλο βάθρο. Θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί και άλλοι στο μέλλον να μπορέσουν να αναδειχθούν κάποτε. Έχουμε μια τεράστια ποιοτική παραγωγή έργων στο χώρο της Ομογένειας, αλλά αυτό δε φαίνεται», δήλωσε στη Greek News ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων, Πάνος Αδαμόπουλος. «Η αναγκαιότητα για πνευματική τροφή είναι έντονη, περισσότερο από ποτέ, ιδιαίτερα σήμερα που ο Ελληνισμός δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως», πρόσθεσε. Χορηγός της έκθεσης είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Κατσιματίδης. Ένα από τα βιβλία που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, το μυθιστόρημα «Για την αγάπη των άλλων», της Ιουστίνης Φραγκούλη, αναφέρεται στη συγκινητική ιστορία της μητέρας του Δέσποινας Εμμανουηλίδη - Κατσιματίδη.

«Ελπίδα και προσδοκία μας είναι η συνέχιση παρόμοιων εκδηλώσεων στο μέλλον και όχι μόνο για τους λογοτέχνες, αλλά και για τους μουσικούς, για τους ζωγράφους, για τους ηθοποιούς», σημείωσε ο κ. Αδαμόπουλος, λέγοντας μάλιστα πως εξετάζεται ακόμα και η ιδέα της ίδρυσης μιας λέσχης βιβλίου- Book Club, «όπου όλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να μοιραστούν τις γνώσεις και τις ιδέες τους γύρω από το βιβλίο.» Για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του www.atheniansociety.com.
Πηγή: Express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!