"Mια Βαλκανική Ιστορία" στο Γενί Τζαμί


Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «A Balkan Tale / Μία Βαλκανική Ιστορία» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 19:30, στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30, τηλ. 2310 857978), Στην έκθεση...

η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Μαίου 2012, θα παρουσιαστούν έργα πέντε διακεκριμένων φωτογράφων από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, που απεικονίζουν εκ νέου πενήντα μνημεία της Οθωμανικής περιόδου. Οι καλλιτέχνες Καμίλο Νόλλας από την Ελλάδα, Ivan Petrovic από τη Σερβία, Jutta Benzenberg από την Αλβανία, Ivan Blazhev από την Π.Γ.Δ.Μ. και Samir Karahoda από το Κοσσυφοπέδιο, αποτυπώνουν με τον φωτογραφικό τους φακό την ιδιαιτερότητα κάθε μνημείου και τη σημερινή του κατάσταση, προσκαλώντας το κοινό σε μία διερεύνηση της Ιστορίας του Βαλκανικού Χώρου. Την επιστημονική εποπτεία έχει η Χριστίνα Κουλούρη, ενώ συμμετέχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι ιστορικοί, μεταξύ των οποίων ο Μαρκ Μαζάουερ.
Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Θεσσαλονίκη – Σταυροδρόμι Πολιτισμών», τελείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Photobiennale.
Το εγχείρημα «A Balkan Tale / Μία Βαλκανική Ιστορία» ξεκίνησε ως μία πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Γκαίτε, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την παραγωγή έχει αναλάβει η ελληνική εταιρία ΑΝΕΜΟΝ, με την συμμετοχή 10 ΜΚΟ των Βαλκανίων.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Τρίτη έως Παρασκευή: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.
Σάββατο: 18:00 – 21:00
Κυριακή: 10:00 – 14:00
Δευτέρα: Κλειστά

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στις 9 Μαίου και ώρα 19:30 θα προβληθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε (Βασιλίσσης Όλγας 66) το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ξεχασμένα Βαλκάνια», σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αποστολίδη.
ΠΗΓΗ: Thestival.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!