Μετροπόλιταν:10 εκατομμύρια εισιτήρια από την έναρξη των ζωντανών μεταδόσεων


Ο Ελληνας βαρύτονος, Δημήτρης Πλατανιάς, πρωταγωνιστεί στον «Ριγκολέτο» που θα αναμεταδόσει στις 17 Απριλίου ο κινηματογράφος «Δαναός» από την σκηνή του λονδρέζικου Κόβεντ Γκάρντεν.


Δέκα εκατομμύρια εισιτήρια έχουν συνολικά διατεθεί από την έναρξη του προγράμματος των «ζωντανών» μεταδόσεων της Μητροπολιτικής Οπερας της Νέας Υόρκης σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους, σε περισσότερες από 60 χώρες του κόσμου.


Ο αριθμός αυτός έγινε γνωστός μετά την μετάδοση της «Τραβιάτα» στις 14 Απριλίου στην Βόρειο Αμερική, μια πολυαναμενόμενη παραγωγή με την οποία έκλεισε ο εφετινός, έκτος κύκλος μεταδόσεων.


Οι αναμεταδόσεις παραστάσεων από την σκηνή της Met σε κινηματογραφικές αίθουσες και άλλους πολιτιστικούς χώρους οι οποίοι διαθέτουν οθόνες υψηλής ευκρίνειας και τον υπόλοιπο αναγκαίο εξοπλισμό, υπήρξε μια ιδέα του γενικού διευθυντή του θεάτρου Πίτερ Γκελμπ που ετέθη για πρώτη φορά σ΄εφαρμογή το 2006 και γνώρισε τεράστια επιτυχία διεθνώς, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.


Ως γνωστόν, το πρόγραμμα The Met: Live in HD παρακολουθούμε από εφέτος σε ευρεία κλίμακα και στην Ελλάδα, χάρη στην υποστήριξη του ομίλου ANTENNA. Στην χώρα μας, η «Τραβιάτα» - στην πολυσυζητημένη εκδοχή του Βίλι Ντέκερ η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σάλτσμπουργκ πριν από μερικά χρόνια εκτοξεύοντας την δημοτικότητα της σούπερ σταρ ρωσίδας σοπράνο Αννας Νετρέμπκο που πρωταγωνιστούσε τότε- θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη στις 20 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε μια σειρά ακόμη χώρους της περιφέρειας. Στις 21 Απριλίου, η παράσταση θα μεταδοθεί στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Εν προκειμένω, το διάσημο ,πλέον, στους φίλους της όπερας ,κόκκινο φόρεμα της Βιολέτας φορά η σοπράνο Ναταλί Ντεσέ, ενώ τον ρόλο του Αλφρέντο θα ερμηνεύσει ο τενόρος Μάθιου Πολεντσάνι κι αυτόν του πατέρα Ζερμόν ο διάσημος ρώσος βαρύτονος Ντμίτρι Χβοροστόφσκι.


Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων της Μετροπόλιταν για την επόμενη σεζόν θα συμπεριλάβει 12, συνολικά, παραγωγές, μία περισσότερη από εφέτος.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι την εν λόγω πρωτοβουλία του νεοϋορκέζικου θεάτρου έχουν έκτοτε μιμηθεί οι μεγαλύτερες λυρικές σκηνές. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, την Τρίτη 17 Απριλίου, ο κινηματογράφος «Δαναός» θ΄αναμεταδόσει την παράσταση του «Ριγκολέτο» του Βέρντι από την σκηνή του λονδρέζικου Κόβεντ Γκάρντεν με πρωταγωνιστή τον «δικό μας» βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!