Ρωμαίος και Ιουλιέττα από την Εθνική Λυρική Σκηνή


Την αιώνια ιστορία αγάπης του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας σε νέα χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, για πέντε μοναδικές παραστάσεις, θα παρουσιάσει το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η νέα χορογραφία του διευθυντή του Μπαλέτου της Λυρικής μεταφέρει το κοινό στη Βερόνα του σήμερα, όπου οι δύο οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων διατηρούν τη διαμάχη τους που κρατάει ήδη πολλές γενιές. «Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας επηρεάζει τους πάντες και αναλογιζόμουν αν κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί σήμερα.

Είναι τόσο ισχυρός ο έρωτας ώστε να οδηγήσει δύο νέους σε πράξεις τέτοιας απόγνωσης προκειμένου να υπερασπιστούν ότι έχουν πιο σημαντικό; Πιστεύω πως ναι!» τονίζει ο Ρενάτο Τζανέλλα.
Το αριστουργηματικό μπαλέτο του Σεργκέι Προκόφιεφ, το οποίο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σαίξπηρ, είναι η τρίτη παραγωγή του μπαλέτου της ΕΛΣ στην καλλιτεχνική περίοδο 2011- 12.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία τού «Όλοι χορεύουν βαλς», του «Δον Κιχώτη», αλλά και του «Φάουστ», οι χορευτές του μπαλέτου της ΕΛΣ καλούνται να αναμετρηθούν με ένα από τα πιο απαιτητικά μπαλέτα όλων των εποχών.
Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, ενώ τα κοστούμια της παραγωγής έχει σχεδιάσει, στην πρώτη της συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, η σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη.
Express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!