Ο Μέγας Αλέξανδρος σωτήρας της σύγχρονης ελληνικής οικονομίας




Το στεφάνι που βρέθηκε στη Βεργίνα το 2008 εκτίθεται για πρώτη φορά στο Λούβρο.
Τη συνεργασία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με το προξενείο της Γαλλίας προγραμματίζεται με αφορμή την έκθεση των «Θησαυρών της Μακεδονίας» στο Μουσείο του Λούβρου. Το περίφημο γαλλικό μουσείο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τους μακεδονικούς θησαυρούς, που έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, από τον Οκτώβρη του 2011 μέχρι και τις αρχές του 2012
Στο πλαίσιο της επικείμενης διοργάνωσης-σταθμού για την αντίληψη του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό ο Γάλλος πρόξενος Christian Thimonier και η αντιπρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου για τη Βόρεια Ελλάδα, Μαρία Βοζίκη επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του ΒΕΘ Παναγιώτη Παπαδόπουλο για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας ώστε να προβληθεί, εκτός από την πολιτιστική και η οικονομική ταυτότητα της χώρας μας. Έτσι, η πρόταση συνεργασίας προβλέπει την προβολή διαφόρων ελληνικών προϊόντων κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Η ταυτότητα των προϊόντων αυτών καθώς και άλλες λεπτομέρειες πρόκειται να συζητηθούν σε δεύτερη συνάντηση των αρμοδίων για τη συνεργασία.
Η συνεργασία ΒΕΘ και γαλλικού προξενείου έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία Αναμένεται πάντως να αποφέρει καρπούς με πρώτη την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των ελληνικών προϊόντων.

Πηγή: ΒΕΘ (επίσημος ιστότοπος)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!