Το ελληνικό ∆ηµόσιο αναλαµβάνει επισήµως την εξυπηρέτηση του δανείου που χορηγήθηκε στον Οργανισµό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών


Το ελληνικό ∆ηµόσιο αναλαµβάνει επισήµως την εξυπηρέτηση του δανείου που χορηγήθηκε στον Οργανισµό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το 2007 µε την εγγύησή του. Σε σχετική διάταξη που κατατέθηκε στην Ολοµέλεια της Βουλής, καταγράφεται η υποχρέωση εξυπηρέτησης του δανείου από της καταθέσεως στη Βουλή για κύρωση τροποποιητικής σύµβασης της «Συµβάσεως Ιδρύσεως Οργανισµού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυµφώνου ∆ωρεάς», η οποία κυρώθηκε µε το άρθρο 10 του Ν. 1198 του 1981.

Η σύµβαση θα τροποποιηθεί κατά τρόπο ώστε η πλειοψηφία των µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Οργανισµού ΜΜΑ να ορίζεται από το ελληνικό ∆ηµόσιο, µε αποφάσεις των υπουργών Οικονοµικών και Πολιτισµού και Τουρισµού, δίχως να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του Μεγάρου Μουσικής.

Το δάνειο των 95 εκατοµµυρίων ευρώ είχε αναληφθεί από την Εθνική Τράπεζα τον Αύγουστο του 2007 για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών µε απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονοµίας και Οικονοµικών.

Σύµφωνα µε τη διάταξη, το ελληνικό ∆ηµόσιο αναλαµβάνει τώρα την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εµπροθέσµως στη δανείστρια Τράπεζα το ποσό της οφειλής, σύµφωνα µε τους όρους της δανειακής σύµβασης.

ΠΗΓΗ :ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!