«Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο»





Μίλητος. Η Πύλη του Λιμανιού. Στο βάθος διακρίνεται η Ιωνική Στοά.

Με μια παγκόσμια πρωτιά θα γιορτάσει το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» τα 13 χρόνια λειτουργίας του. Την Τετάρτη 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή της παραγωγής «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο» η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα προβολών της «Θόλου».
Η νέα παραγωγή, για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, στηρίζεται σε στερεοσκοπική προβολή σε full dome σύστημα και αξιοποιεί το σύνολο της ημισφαιρικής επιφάνειας της «Θόλου», δίνοντας στον απόλυτο βαθμό την αίσθηση της εμβύθισης στο εικονικό περιβάλλον. Η προβολή, που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τα στελέχη του ΙΜΕ, είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή του είδους της, καθώς η τεχνολογία αυτή έως τώρα είχε μόνο πειραματικές εφαρμογές.
Η παραγωγή αξιοποιεί νέα τεχνικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την ανάπτυξη πολλαπλών κατευθύνσεων της ψηφιακής ζωής στον εικονικό χώρο και όχι μιας προδιαγεγραμμένης πορείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ρεαλιστική βλάστηση, η οποία έχει δυναμικά μεταβαλλόμενη συμπεριφορά με βάση τις αντίστοιχες εναλλαγές της φοράς και της έντασης του αέρα στο χώρο. Επίσης η νέα παραγωγή ενσωματώνει μοντέλο δυναμικού υπολογισμού της θέσης του ήλιου ανάλογα με το γεωγραφικό μήκος και πλάτος τη δεδομένη χρονική στιγμή στο παρελθόν.

Τι θα δείτε
Η πόλη της Μιλήτου, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιωνίας, αναβιώνει στο σύνολό της και περιμένει τους επισκέπτες για να την εξερευνήσουν.
Βασικός σταθμός της περιήγησης είναι τα σημαντικότερα δημόσια κτίριά της, η πύλη στο Λιμάνι των Λεόντων, το ιερό του Δελφινίου Απόλλωνα, η Ιωνική Στοά, το Ελληνιστικό Γυμνάσιο, οι Θέρμες, το Στάδιο, το Βουλευτήριο, το Θέατρο, ακόμη και οι δύο μεγάλες Αγορές. Οι επισκέπτες μπορούν να διακρίνουν ακόμη και τις λεπτομέρειες στην αρχιτεκτονική των κτιρίων ή να «πετάξουν» πάνω από την πόλη για μια πανοραμική ματιά στον άρτιο πολεοδομικό σχεδιασμό της, ακόμη και να «βουτήξουν» σε κάποιο από τα λιμάνια της.

Η παραγωγή σε αριθμούς
- Το σύνολο της πόλης (1.360 στρέμματα) είναι επισκέψιμο
- Αναπαρίστανται περίπου 1.992 οικίες (με 10 διαφορετικές παραλλαγές), 9 δημόσια κτίρια (εσωτερικό και εξωτερικό) και τα τείχη της πόλης
- Περισσότεροι από 140 άνθρωποι «ζουν» και κινούνται μέσα στην πόλη
- Πάνω από 1.400 δέντρα απαρτίζουν τη χλωρίδα της περιοχής
- Γίνεται πλήρης αναπαράσταση της πανίδας της περιοχής (γλάροι, περιστέρια, κότες, γάτες κ.λπ.) και ρεαλιστική απεικόνιση υφών, φωτισμού και σκιάσεων

Πληροφορίες
«Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο». «ΘΟΛΟΣ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος
Τετάρτη 13:00, Παρασκευή 18:00, Σάββατο και Κυριακή 12:00

Β.Η.
αρχαιολογία on line

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!