Ροντέν και Ντελακρουά στην Κηφισιά


H «αιώνια άνοιξη» (1884) του Α. Rodin
Από το 1995, ανάμεσα στα μουσεία της πόλης μας, σημαντικό ρόλο έχει η Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Ν. Κουβουτσάκη και φιλοξενεί αμέτρητους πίνακες παραστατικής ζωγραφικής, βιβλιοθήκη, χώρο εκδηλώσεων. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη, η καλλιέργεια, η προαγωγή και η διάδοση των εικαστικών τεχνών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελληνική παραστατική ζωγραφική και γλυπτική. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι ο εν λόγω εικαστικός οργανισμός φιλοξενεί στη μόνιμη συλλογή του έργα των A. Rodin, G. De Chirico και Ε. Delacroix;

H «αιώνια άνοιξη» (1884) του Α. Rodin είναι σύμπλεγμα μορφών που υλοποιούν στα μάτια του σύγχρονου θεατή το ιδεώδες της ομορφιάς στη γλυπτική.
Δείγμα της ελεύθερης, σχεδόν αχαλίνωτης έκφρασης του G. De Chirico αποτελεί το «Γυμνό», που φιλοτεχνήθηκε γύρω στο 1927.
Δύο έργα του Delacroix με θέμα «Το μαρτύριο του Αγ. Στεφάνου» φιλοτεχνημένα στα μέσα του 19ου αιώνα αναδεικνύουν το μεγαλείο του Γάλλου καλλιτέχνη.

Όλα αυτά και πολλά άλλα αριστουργήματα αξίζει να τα δείτε στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη στην Κηφισιά, που λειτουργεί σαν πολυδύναμο τοπικό πολιτιστικό κέντρο και Μουσείο Ζωγραφικής, σε ιδιόκτητο κτίριο ανεγερθέν από τον ιδρυτή της.
αρχαιολογια on line

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!