Η σύγχρονη δουλεία

Σύνταξη

Στην Ινδία εργαζόμενοι, γνωστοί ως δέσμιοι εργάτες, σκλάβοι, οι οποίοι έχουν δοθεί ως προκαταβολή ή δάνειο σε κάποιους εκμεταλλευτές. Ζούνε υπό κατοχή κάποιου αφέντη. Είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι, ανδράποδα.

Στο Λονδίνο, μια Πακιστανή γυναίκα η Saeeda Khan καταδικάστηκε από το δικαστήριο διότι μετέφερε με παράνομες ταξιδιωτικές ρυθμίσεις μια γυναίκα από τη Τανζανία την Mwanahamisi Mruke στο Λονδίνο και την νοίκιαζε ως σκλάβα.


Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα για τέτοια θέματα, Kevin Bales, όπως ανέφερε στο CNN: στον σύγχρονο κόσμο, η σύγχρονη δουλεία είναι φτηνή, μόνο με $ 90 έχεις τον δικό σου σκλάβο. Πριν από διακόσια χρόνια, το κόστος για έναν σκλάβο ήταν περίπου 40.000 δολάρια σε σημερινά χρήματα. Η χαμηλή τιμή οφείλεται στην μαζική έκρηξη του παγκόσμιου πληθυσμού ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η ζήτηση ,αλλά και η προσφορά
Οι εμφύλιοι πόλεμοι στις χώρες του τρίτου κόσμου, όπως στο Σουδάν, δημιουργούν σκλάβους, αφού μετακινούμενοι ως μετανάστες από την πατρίδα τους σε άλλες περιοχές βρίσκουν κάποιοι για το κέρδος να τους εκμεταλλεύονται.

Η σκλαβιά παίρνει πολλές και διαφορετικές μορφές, από το παιδί-στρατιώτης στην πόρνη παιδί στο δρόμο..



Μια χορωδία αγοριών από τη Ζάμπια τραγούδησε σε εκκλησίες, σχολεία και εμπορικά κέντρα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αντάλλαγμα για τη σκληρή δουλειά τους, τους είχαν υποσχεθεί: εκπαίδευση, χρήματα που θα πήγαιναν στο σπίτι και στην οικογένεια τους, καθώς και ότι ένα σχολείο θα κατασκευάζονταν στην Αφρική. Τα χρήματα όμως που μαζεύτηκαν ακόμη και από δωρεές, ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν για αυτά που τους υποσχέθηκαν, αλλά κάποιοι τα ιδιοποιήθηκαν.



Η Φωτογράφος Lisa Kristine βρήκε αγόρια από την Γκάνα, αφού ήδη εργάζονταν για 12 ώρες.


Σήμερα τα επίπεδα της δουλείας και της διακίνησης ανθρώπων, είναι σε σημείο πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο, στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!