Κοινωνικό Θεατροπωλείο από το ΚΘΒΕ



Το θεσμό του Κοινωνικού Θεατροπωλείου εγκαινιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής.

Οι θεατές των παραστάσεων καλούνται να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διατεθούν σε κοινωνικά ιδρύματα. Για τη διάθεση των τροφίμων το ΚΘΒΕ, θα συνεργαστεί με «Το Χαμόγελο του παιδιού», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα», Παπάφειο Ίδρυμα & Ξενώνας Προστασίας Αγάμων Μητέρων «Το Σπίτι της Μαρίας».

Στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», θα παρουσιαστούν, καταρχήν, από το ΚΘΒΕ, πέντε παραγωγές που θα φιλοξενηθούν, κατά τη διάρκεια των μηνών Μαρτίου και Απριλίου, στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Τις παραστάσεις θα σκηνοθετήσουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Μαρίνα Χατζηιωάννου, Γιώργος Ρούφας, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιάννης Τσάτσαρης, Γιώργος Σφυρίδης & Εβελίνα Παπούλια.

Οι παραστάσεις που θα ανέβουν στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» είναι οι εξής:
Χάρολντ Πίντερ «Συλλογή», Έντα Γουόλς «Chatroom», Έντουαρντ Άλμπυ «Ιστορία του ζωολογικού κήπου», Ζαν Ζενέ «Οι δούλες», Εβελίνα Παπούλια - Μαίρη Καλδάρα «Δίψα».

Pathfinder News

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!