Ποια θεατρική παιδεία;



Συνεχίζονται οι «Διάλογοι» του Εθνικού Θεάτρου στο πλαίσιο εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Τι είναι η πατρίδα μας»




Με θέμα τη «Θεατρική παιδεία στην Ελλάδα» συνεχίζονται οι «Διάλογοι» του Εθνικού Θεάτρου στην τρίτη κατά σειρά συζήτηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των σχετικών εκδηλώσεων και υπό τον γενικό τίτλο «Τι είναι η πατρίδα μας» _όπως είναι ο τίτλος του διετούς προγράμματος 2010-2012. Η εκπαίδευση των ηθοποιών αλλά και οι σχολές θεάτρου θα αποτελέσουν τα σημεία συζήτησης και σύγκρουσης ανάμεσα στους συμμετέχοντες, οι οποίοι και καλύπτον ευρεία γκάμα απόψεων.
Συμμετέχουν με ομιλίες και παρεμβάσεις οι σκηνοθέτες και ηθοποιοί Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Βίκτωρ Αρδίττης, Παναγιώτα Βεάκη, Πέμυ Ζούνη, Νέλλη Καρρά, Στάθης Λιβαθινός, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Δημήτρης Παπαγιάνης Νικηφόρος Παπανδρέου, Ευδόκιμος Τσολακίδης, Δήμητρα Χατούπη, Διαγόρας Χρονόπουλος.
Την επιμέλεια και το συντονισμό των «Διαλόγων» έχει ο Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πλάτων Μαυρομούστακος.
Στο θέατρο Αττίς, στην οδό Λεωνίδου 7, στις 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου στις 18.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλερ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ο κύκλος θα κλείσει την Τετάρτη 4 Απριλίου με τη συζήτηση - απολογισμό της τρέχουσας σεζόν στο Εθνικό Θέατρο. Οι παραστάσεις και τα έργα, οι επιλογές και η ανταπόκριση του κοινού θα συζητηθούν από εκείνους που έστησαν τις παραγωγές αλλά και από ανθρώπους, ειδικούς και μη, που τις παρακολούθησαν.
Ποίηση στο Αττις
Το αφιέρωμα στους Νέους Ποιητές συνεχίζεται στο θέατρο Αττις με μια ακόμα βραδιά, τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, όπου παρουσιάζονται ο Παναγιώτης Αρβανίτης και ο Νικόλας Ευαντινός. Αφιερωμένες στη μνήμη του Νίκου Καρούζου και με τον τίτλο «Ιστορία ερχόμαστε. Κοίτα τον ουρανό!», οι βραδιές είναι μια πρωτοβουλία του Θόδωρου Τερζόπουλου. Ο ιδρυτής και σκηνοθέτης του Αττις παρουσιάζει τους ποιητές που ξεχώρισαν στην 3η Διεθνή Συνάντησης Αρχαίου Δράματος στη Σικυώνα, μέσα από την εκδήλωση «Η ποίηση της νεότερης γενιάς και η νέα πολιτική συνείδηση». Παράλληλα συνομιλούν με το κοινό και προσπαθούν να συντάξουν μια νέα απάντηση στο παλαιό ερώτημα: «και οι ποιητές; τι χρειάζονται οι ποιητές σε έναν μικρόψυχο καιρό;».
Στο θέατρο Αττίς, στην οδό Λεωνίδου 7, στις 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΠΗΓΗ:ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!