Ευρωπαϊκός φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα την αειφορία




Διαδρομή με ποδήλατο και φωτογραφική μηχανή δίπλα σε ανεμογεννήτριες στη Σουηδία, στο πλαίσιο ενός πενθήμερου ταξιδιού; 'Η μήπως μια διήμερη απόδραση στην Κοπεγχάγη, μία από τις πιο «πράσινες» πόλεις στην Ευρώπη;

Τη δυνατότητα να κερδίσουν, μεταξύ άλλων, ένα από τα δύο παραπάνω βραβεία-«εμπειρίες» θα έχουν όσοι ενήλικες φωτογράφοι, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, αποφασίσουν να συμμετάσχουν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας «Photoforchange in Europe-Φωτογραφίζουμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου City_Sec.

Το έργο City_Sec συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευφυής ενέργεια για την Ευρώπη», που έχει στόχο να προωθήσει την ευφυή ενέργεια στη γηραιά ήπειρο, αλλά και να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του «Συμφώνου των δημάρχων» για τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η ιταλική Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Μάρτσε (Marche), ενώ από ελληνικής πλευράς στη διοργάνωσή του μετέχει η αναπτυξιακή εταιρεία ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ.

Φωτογραφίζοντας τη στροφή προς την αειφορία μέχρι 31/3

Το θέμα του διαγωνισμού είναι η αειφόρος διαβίωση. Οι εικόνες θα πρέπει να περιγράφουν την αλλαγή προς μια νέα, πιο αειφόρο προσέγγιση της σχέσης τού ανθρώπου με το περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στα άτομα, την ατμόσφαιρα, τον κόσμο της εργασίας και τις προσωπικές συμπεριφορές.

Οι υποψήφιοι -που πρέπει να είναι ενήλικοι (σ.σ. ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι είναι οι φοιτητές πανεπιστημίων, ηλικίας έως 26 ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχουν κάποιο προβάδισμα στην αξιολόγηση)- θα πρέπει να στείλουν τις φωτογραφίες τους μέχρι 31/3/2012. Θα κριθούν δε, από επιτροπή με περγαμηνές.



Αξιολόγηση υποψηφιοτήτων (και) από συνεργάτες του National Geographic

Κριτές θα είναι ο πολυβραβευμένος Σουηδός φωτογράφος και συνεργάτης του National Geographic, Ματίας Κλουμ (Mattias Klum), ο πρώτος Ιταλός φωτογράφος του ίδιου περιοδικού, Στέφανο Ουντερθίνερ (Stefano Unterthiner), που έχει κερδίσει πολλές φορές το βραβείο «Φωτογράφος 'Αγριας Φύσης της Χρονιάς» και ο Ρομπέρτο Κακούρι (Roberto Caccuri), η δουλειά του οποίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολλά ρεπορτάζ σχετικά με τη ρύπανση και την αυθαίρετη δόμηση στην Ιταλία.

Η επιτροπή θα κοινοποιήσει την απόφασή της μέχρι 30/4/2012, ενώ η τελετή της απονομής, που θα συνδυαστεί με έκθεση των βραβευμένων έργων (18-22/6), θα γίνει στις 20/6/2012, στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας 2012».

Εκθέσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και στους πέντε δήμους, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από ελληνικής πλευράς (Πυλαίας-Χορτιάτη, Καλαμαριάς, Νεαπόλεως-Συκεών, Παύλου Μελά, Έδεσσας).

Βραβεία για …ταξιδιώτες

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού είναι ένα πενθήμερο ταξίδι στη Σουηδία, για δύο άτομα, στη διάρκεια του οποίου ο/η νικητής/τρια θα μπορεί να επισκεφθεί καινοτόμες ενεργειακές εφαρμογές, να κάνει περιηγήσεις με ποδήλατο και να τραβήξει φωτογραφίες.

Το δεύτερο είναι ένα διήμερο ταξίδι στην Κοπεγχάγη, για δύο άτομα. Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει επισκέψεις σε φιλικά προς το περιβάλλον αξιοθέατα και φωτογράφηση.

Το τρίτο είναι ένα κουπόνι αξίας 800 ευρώ για αγορά φωτογραφικού φακού. Επίσης, προβλέπεται «Ειδικός Έπαινος» για το καλύτερο έργο, που «υπογράφεται» από φοιτητή ηλικίας κάτω των 20 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.citysec.eu και www.anatoliki.gr.
Express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!