Γλυπτό της Γκρέις Κέλι από Έλληνα καλλιτέχνη σε μουσείο της Ουάσινγκτον




Ουάσινγκτον

Ο Έλληνας καλλιτέχνης, Νίκος Φλώρος, παρουσίασε στην Ουάσινγκτον ένα γλυπτό αφιερωμένο στην Γκρέις Κέλι. Ο δημιουργός χρειάστηκε 4.000 κουτάκια αναψυκτικών και τρία χρόνια εργασίας, προκειμένου να φτιάξει το νυφικό που φορούσε η Γκρέις Κέλι, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα του Μονακό, Ρενιέ.

Το έργο έχει διαστάσεις 1,87 x 1,5 μέτρα, ενώ μόνο η ουρά του φτάνει τα πέντε μέτρα.

Φιλοξενείται στο «Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες» μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου και είναι αφιερωμένο στην πριγκίπισσα Γκρέις Κέλι, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από το θάνατό της και της συμπλήρωσης 25 ετών λειτουργίας του μουσείου.

Η παρουσίαση του νυφικού έγινε στη διάρκεια εκδήλωσης που έφερε τον τίτλο «Μια βραδιά στο Μόντε Κάρλο» σε αυτή παρέστησαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μέλη του Κογκρέσου, διπλωμάτες, καλλιτέχνες, κριτικοί τέχνης και πολλοί άλλοι.

Ο Νίκος Φλώρος έχει παρουσιάσει σε Αμερική και Ευρώπη παρόμοια δημιουργήματά του με κοστούμια από ρόλους σε όπερα της Μαρίας Κάλλας.

Για το είδος της τέχνης του, δηλαδή της μετατροπής του αλουμινίου σε «ύφασμα» διακρίθηκε σε πολλές χώρες και του απονεμήθηκε διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε εικαστικές τέχνες στο Παρίσι, ενώ από το 1999 ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη.

Τα γλυπτά του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές, ενώ έχει λάβει αρκετές διακρίσεις και βραβεία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!