ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Παραιτήθηκε σύσσωμο το συμβούλιο


Σε παραίτηση οδηγήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του.

Είναι γνωστό, μετά και τις δηλώσεις του προέδρου Γιώργου Μπαμπινιώτη στις 6 Φεβρουαρίου 2012, ότι το ΕΙΠ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με επίκεντρο το παράρτημα του Βερολίνου, του οποίου το υπέρογκο ενοίκιο των 10.000 ευρώ τον μήνα και οι μακροπρόθεσμες δεσμευτικές συμβάσεις που απορρέουν από αυτό έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.
Στις πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός του ιδρύματος για τη στοιχειώδη λειτουργία του φτάνει τα 2.500.000 ευρώ, ενώ τα χρήματα που έχουν εκταμιευτεί δεν επαρκούν, δεδομένου και του χρέους των περίπου 300.000 ευρώ από προηγούμενα χρόνια.
Από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού φέρεται ότι προβληματίζεται ως προς τον ρόλο και την αποστολή του ΕΙΠ και ότι υπάρχουν σκέψεις για την αναδιάρθρωσή του.
Να αναφέρουμε ότι στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΙΠ συμμετείχαν πανεπιστημιακοί και ακαδημαϊκοί, σημαντικοί άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, όπως ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνος Σβολόπουλος (είναι και αντιπρόεδρος του ιδρύματος), ο καθηγητής Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος, η καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, οι καθηγητές κλασικής αρχαιολογίας Βασίλειος Λαμπρινουδάκης και Μιχάλης Κοπιδάκης, η καθηγήτρια νεοελληνικής λογοτεχνίας Ελένη Πολίτου-Μαρμαρινού, ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων και ιστορικός του βιβλίου Κώστας Στάικος, ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Φλογαΐτης και ο καθηγητής της Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Μιχάλης Δερμιτζάκης..
ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!