Προβολή ελληνικών ταινιών στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας στη Νέα Υόρκη




Μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε χθες το βράδυ στην προβολή της ταινίας «Μικρό έγκλημα», αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο ελληνικός κινηματογράφος αποτελεί την κινητήρια δύναμη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Δεκάδες διπλωμάτες, δημοσιογράφοι, στελέχη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και Ελληνοαμερικανοί που διαπρέπουν σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους παρακολούθησαν την ταινία στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
Η ταινία του Χρήστου Γεωργίου, που ταξίδεψε τους θεατές στο καταγάλανο Αιγαίο, παρουσιάστηκε μέσα στα πλαίσια προβολής ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών στο χώρο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας. Πρόκειται για ένα θεσμό που καθιερώθηκε από το 2009 και σημειώνει αρκετή επιτυχία.
Μέχρι σήμερα, έχουν προβληθεί όχι μόνο επιλεγμένες ταινίες που αναδεικνύουν τη μαγεία της 7ης τέχνης στην χώρα μας, με χρώματα, εικόνες και μνήμες του ελληνικού τοπίου, αλλά και παραγωγές Ελληνοαμερικανών που αναζήτησαν στιγμές της μεταναστευτικής εμπειρίας του Ελληνισμού στην Αμερική.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!