Οι παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο




Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο, για το καλοκαίρι.
Οι όπερες «Καβαλερία Ρουστικάνα», «Παλιάτσοι» και «Ναμπούκο», καθώς και δύο παραστάσεις μπαλέτου που δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί, θα παρουσιαστούν φέτος το καλοκαίρι στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).
Τα μέλη του ΚΑΣ ενέκριναν ομόφωνα το αίτημα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της θερινής περιόδου 2011, που κατατέθηκε εγκαίρως, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, από τα τέλη Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2011, θα δοθούν δύο παραστάσεις της «Καβαλερία Ρουστικάνα» του Πιέτρο Μασκάνι και άλλες δύο της όπερας «Παλιάτσοι», ενώ τέλος Ιουνίου το Ηρώδειο θα διατεθεί για δύο παραστάσεις μπαλέτου.
Επίσης, από 19 έως 30 Ιουλίου το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει σε τέσσερις παραστάσεις την όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Ναμπούκο», σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. Και οι τρεις όπερες θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!