Φωτεινή Δάρρα :Τον έρωτα τραγουδά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στις 15 Φεβρουαρίου


Η Φωτεινή Δάρρα παρουσιάζει ερωτικά τραγούδια, μια «μια νύχτα μόνο» (Φωτογραφία: Μέγαρο Μουσικής )
Μία μέρα μετά τη «Γιορτή του Έρωτα», η Φωτεινή Δάρρα διατρέχει το ερωτικό σύμπαν της μουσικής δημιουργίας των τελευταίων δεκαετιών (ελληνικής και ξένης), στο πλαίσιο ενός ρεσιτάλ τραγουδιού, που θα δώσει στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, στις 20:30.

Στη διάρκεια της μουσικής παράστασης θα «αναβιώσουν» μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ, μέσα από την ανάμνηση της ζωής μίας ηθοποιού του μουσικού θεάτρου.

Από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, η Φωτεινή Δάρρα αγαπά να προσεγγίζει το άβατο σπουδαίων τραγουδιών άλλων εποχών, τα οποία «ξανασυστήνει» με σύγχρονο τρόπο στο κοινό.

Πρόσφατα, μάλιστα, κυκλοφόρησε δύο δουλειές που περιλαμβάνουν ερωτικά τραγούδια από την έντεχνη σκηνή του '60 και του '70, πολλά από τα οποία θα παρουσιάσει και στη μουσική παράσταση, που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Μια νύχτα μόνο».

Έχοντας στο πλευρό της την Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου, αλλά κι ένα σύγχρονο γκρουπ, παρουσιάζει πασίγνωστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, του Νατ Κινγκ Κόουλ, του Μίμη Πλέσσα, του Κόουλ Πόρτερ, του Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Κώστα Γιαννίδη, των Queen και άλλων.

Θα ερμηνεύσει επιτυχίες, που αγαπήθηκαν από σπουδαίες φωνές, όπως η Νάνα Μούσχουρη, η Μπάρμπρα Στράιζαντ, o Νατ Κινγκ Κόουλ, η Έμμα Σάπλιν, η Γιοβάννα, η Τζένη Βάνου, ο Φρέντι Μέρκιουρι.

Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ερμηνεύσει είναι και τα: «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», «Tώρα», «Φεύγα»,«Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου», «The way we were», «I will always love you», «Windmills of your mind».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης υπογράφει η ίδια η Φωτεινή Δάρρα. Την επιμέλεια της σκηνοθεσίας και τη χορογραφία της, η Ελενα Γεροδήμου, ενώ για την ενορχήστρωση και τη διασκευή του μουσικού υλικού της συνεργάστηκαν οι Γιάννης Μπελώνης, Γιώργος Δούσης και Γιάννης Σαμπροβαλάκης.

Συμπράττουν οι μουσικοί Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Ανδρέας Μουζάκης (ντραμς), Μανόλης και Ανδρέας Καραντίνης (μπουζούκια), Aδάμ Δόγκας (κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλογέρες), Χρήστος Περτσινίδης (κιθάρες), Ντίνος Γεωργούντζος (πλήκτρα-programming), Τεό Λαζάρου (μπάσο), Δημήτρης Αγάθος (τρομπέτα) και Γιάννης Αρβανιτάκης (τρομπόνι).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!