Έκλεισε ο Πύργος του Άιφελ λόγω χιονιού


Έκλεισε για το κοινό ο Πύργος του Άιφελ εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.
Χιλιάδες άνθρωποι παρέμειναν αποκλεισμένοι τη νύχτα της Τετάρτης σε αεροδρόμια, δρόμους και χώρους εργασίας στην περιοχή του Παρισιού εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που προκάλεσαν χάος στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για το κοινό, τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν προσωρινά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ και τα λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν και οι αυτοκινητόδρομοι ήταν απροσπέλαστοι.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία κατέγραψε το ύψος του χιονιού στα 11 εκατοστά στο Παρίσι το απόγευμα της Τετάρτης, ρεκόρ από το 1987. Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για το κοινό λίγο πριν από το μεσημέρι. Το ίδιο και οι Βερσαλλίες, ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός των επισκεπτών.
Από τις χιονοπτώσεις παρέλυσαν οι συγκοινωνίες και έκλεισαν προσωρινά τα αεροδρόμια του Παρισιού με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις. Σταδιακά αποκαθίσταται η λειτουργία του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ, όπου διανυκτέρευσαν πολλοί ταξιδιώτες.
Οδηγοί σε διαφορετικές περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι ουρές των αυτοκινήτων έφταναν τα 350 χιλιόμετρα.


Πηγή: in.gr, Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό, 9/12/10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!