ΑΘΗΝΑ 2011:Μουσικές εκδηλώσεις μέχρι τα Χριστούγεννα


Έντονες μουσικές στιγμές, σκοπεύουν να χαρίσουν στο κοινό, μικρές αλλά και μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της Αθήνας, φιλοξενώντας πολλούς καλλιτέχνες στους χώρους τους, λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου.

Το αθηναϊκό κοινό, μάλλον θα δυσκολευτεί να επιλέξει ανάμεσα στα σχήματα που θα παρακολουθήσει, καθώς η γκάμα των ειδών της μουσικής, είναι πολύ πλούσια.

Ξένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες του εξωτερικού, αλλά και Έλληνες μουσικοί, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, με την προσδοκία ότι θα αλλάξουν τη διάθεση του κόσμου.

Συναυλίες και lives

Νοέμβριος:

Νίκος Ξυδάκης «Rue Lepsius» στον Iανό

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, και για τα επόμενα Σάββατα του Δεκεμβρίου 3, 10 & 17, ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει το έργο Rue Lepsius- Μουσική Προσωπογραφία του Κ.Π. Καβάφη, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου Ιανός. Το «Rue Lepsius» είναι ένα μουσικό έργο που αφηγείται τον βίο του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, ενώ η παράσταση είχε πρωτοπαρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι του 2009 στην Αθήνα στο Σχολείον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και στην Αίγυπτο, τη χώρα που γεννήθηκε και έζησε ο ποιητής, τον Ιούνιο του 2011.

Στην παράσταση τραγουδούν οι Τάσος Αποστόλου και Νίκος Ξυδάκης, και συμμετέχει το κουαρτέτο των νέων μουσικών «Doros», ενώ το ρόλο του αφηγητή έχει ο Διονύσης Καψάλης.

Ώρα έναρξης παράστασης: 22:00, Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος: 15Euro & 10Euro (ελάχιστη κατανάλωση: 8Euro)

Προπώληση εισιτηρίων: από τα ταμεία του βιβλιοπωλείου.

Ζακ Στεφάνου & Μπάντα-Κοάλα + Κύριος Κ. στον Σταυρό του Νότου Club

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στον Σταυρό του Νότου, ο Ζακ Στεφάνου, η μΠάντα-Κοάλα και ο Κύριος Κ., θα παρουσιάσουν τραγούδια από τις νέες τους δισκογραφικές δουλειές, στη μικρότερη σκηνή του Σταυρού του Νότου, Club.

Ώρα έναρξης: 20:30. Είσοδος: 10Euro με ποτό.

Οι Ulver (Ούλβερ) στο Fuzz Live Music Club

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, τo νορβηγικό συγκρότημα της άντεργκραουντ (underground) μουσικής σκηνής, οι Ulver, επιστρέφουν στην Ελλάδα, στο Fuzz Club στην Αθήνα.

Σε ποστ- ροκ (post-rock) και νόιζ (noise), ρυθμούς επιδιώκουν να ξεσηκώσουν το κοινό της Αθήνας, παρουσιάζοντας ολόκληρο τον καινούριο τους δίσκο.

Ώρα έναρξης: 21.30. Τιμές Εισιτηρίων : 27Euro

Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw(Κοντσέρτχεμπαου) του 'Αμστερνταμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου η περίφημη Βασιλική Ορχήστρα Κοντσέρτχεμπαου του 'Αμστερνταμ θα δώσει δύο συναυλίες υπό τη διεύθυνση του 'Αντρις Νέλσονς. Θα ακουστούν έργα των: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Camille Saint Saens και Ιγκόρ Στραβίνσκι.

Ώρα έναρξης: 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά: Euro 11, Γ Ζώνη: Euro 19, Β Ζώνη: Euro 35, Α Ζώνη: Euro 50, Διακεκριμένη Ζώνη: Euro 70.

Levellers (Λέβελερς) στο Gagarin 205

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ο ζωντανός θρύλος του Glastonbury Festival (Γκλάστονμπάρι Φέστιβαλ) από το Μπρίτον, έρχεται ακριβώς 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πιο επιδραστικού δίσκου όλων των εποχών για τη βρετανική φολκ- πανκ σκηνή, «Levelling the Land», στη μουσική σκηνή του Gagarin 205.

Ώρα έναρξης: 22:00.Εισιτήριο 33Euro, προπώληση 28Euro.

Ανούσκα Σανκάρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στις 30 Νοεμβρίου, η Ανούσκα Σανκάρ με το συγκρότημά της παρουσιάζει τους παράλληλους δρόμους αλλά και τις ομοιότητες και συγγένειες ανάμεσα στην κλασική ινδική μουσική και την παράδοση του φλαμένκο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ώρα έναρξης:20:30. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά: Euro 8, Γ Ζώνη: Euro 14, Β Ζώνη: Euro 25, Α Ζώνη: Euro 35, Διακεκριμένη Ζώνη: Euro 50.

Δεκέμβριος:

Ορχήστρα των Ανακτόρων Σαίνμπρουν της Βιέννης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου η περίφημη Ορχήστρα Schloss Schonbrunn Orchester Wien παρουσιάζει τα πιο δημοφιλή βαλς, πόλκες, άριες και γνωστές μελωδίες των Μότσαρτ και Στράους, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τους μουσικούς πλαισιώνουν χορευτικά ζευγάρια από το Κρατικό Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης με σολίστ τον πρώτο χορευτή του Μπαλέτου Μίσα Σοσνόφσκι.

Ώρα έναρξης:20:30. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά: Euro 25, Γ Ζώνη: Euro 35, Β Ζώνη: Euro 50, Α Ζώνη: Euro 65, Διακεκριμένη Ζώνη: Euro 90.

'Αλκηστις Πρωτοψάλτη - Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Παλλάς

Με καινούρια τραγούδια και ένα πρόγραμμα με τίτλο «Μπαχάρι Κανέλλα και Γιορτή», οι τραγουδίστριες 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώνουν τις φωνές του στο Θέατρο Παλλάς, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Μία φωνή, ένα βιολί και 7 υπέροχοι θα ταξιδέψουν το κοινό στην Ελλάδα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Αλεξάνδρεια και τα Βαλκάνια.

Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 60 Euro, 55 Euro, 50 Euro, 45 Euro, 40 Euro, 35 Euro, 25 Euro, 20 Euro.

Pat Metheny (Πατ Μέθενι) στο Παλλάς

Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία εμφάνισή του στην Ελλάδα, ο αναγνωρισμένος κιθαρίστας της διεθνούς τζαζ σκηνής Pat Metheny με το τρίο του, τους Larry Grenadier (Λάρυ Γκρενάντιρερ -κοντραμπάσσο) και Bill Stewart (Μπιλ Στιούαρτ- ντραμς), επιστρέφει για μία συναυλία, στο Παλλάς, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Με ένα προσωπικό ήχο και δικό του τρόπο παιξίματος, χρησιμοποιώντας παράλληλα τη σύγχρονη τεχνολογία της μουσικής, ο Metheny, στα 36 αυτά χρόνια της παρουσίας του στην πρώτη γραμμή της τζαζ, είχε συνεργασίες που ποικίλλουν ανάμεσα σε κορυφαίους της μουσικής όπως ο Ντέιβιντ Μπάουϊ, ο Χέρμπι Χάνκοκ, ο Ορνέτ Κόλμαν, η Τζόνι Μίτσελ, ο Ντέιβ Χόλαντ.

Ώρα έναρξης: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Euro67, Euro77, Euro87

Η Έλλη Πασπαλά και ο Τάκης Φαραζής στο φουαγιέ του Παλλάς

Ένα αφιέρωμα στο αγγλόφωνο τραγούδι, με τίτλο «Rainbows, Moons and Bicycles», θα παρουσιάσουν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, η Έλλη Πασπαλά κι ο Τάκης Φαραζής στο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς.

Με αγγλόφωνα τραγούδια του χθες όπως των Cole Porter, Leonard Cohen, Van Morrison και του σήμερα (Rufus Wainwright και του Jamie Cullum, αλλά και της δικής μας Monika), οι δύο καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν το κοινό σε άλλες εποχές.

Ώρα έναρξης παράστασης: 22:30. Τιμές εισιτηρίων: 15 ε,10 ε(φοιτητικό)

Hooverphonic (Χουβερφόνικ) στο Fuzz Club

Μετά την αλλαγή της καινούργιας τραγουδίστριας αλλά και την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου άλμπουμ τους «The Night Before», οι Βέλγοι Χουβερφόνικ θα τραγουδήσουν παλιές αλλά και καινούργιες τους επιτυχίες, στο Fuzz Club, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Με επιρροές από ιλέκτρο- ποπ (electro-pop), αλτέρνατιβ- ιλεκτρόνικα (alternative electronica) αλλά και πολλά άλλα είδη, οι Χουβερφόνικ κέρδισαν, από τα πρώτα τους κιόλας βήματα, την καρδιά των Ελλήνων.

Ώρα έναρξης: 20.30, Τιμή εισιτηρίου: 30ε.

Lacuna Coil (Λακούνα Κόιλ) και Elysion (Ιλίζιον) στο Gagarin 205

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου το ιταλικό ροκ συγκρότημα Lacuna Coil, έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση στο Gagarin 205, στην οποία το αθηναϊκό κοινό να ακούσει για πρώτη φορά ορισμένα από τα καινούρια τους τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Έλληνες Elysion.

Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ

Sivert Ηyem (Σίβερτ Χόγιεμ) στο Gagarin 205

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο Νορβηγός Σίβερτ Χόγιεμ, δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν τον γνωρίζουν, να τον απολαύσουν σε μία ροκ εμφάνιση του στο Gagarin 205.

Η συνεργασία του με τους αδικοχαμένους Madrugada (Μαντρουγκάντα), αλλά και οι τέσσερεις σόλο δίσκοι του είναι γεμάτοι από τραγούδια τα οποία αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν αλλά και συγκίνησαν το κοινό. Οι εμφανίσεις του τόσο ως μέλος- ηγέτης των Νορβηγών ενναλακτικών ροκερς όσο και ως ηγέτης του δικού του σχήματος ξεχωρίζουν.

Ώρα έναρξης: 21.00. Τιμή εισιτηρίου: 25Euro.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!