Βρέθηκε «χαμένος» πίνακας του Μιχαήλ Άγγελου!


Εσείς πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας έλεγε ότι ο πίνακας που έχετε στο σπίτι σας είναι του… Μιχαήλ Άγγελου;

Μπροστά σε αυτό το ερώτημα βρέθηκε κι ο πάτερ Brendan Callaghan, καθώς, σύμφωνα με το BBC, ο πίνακας της σταύρωσης που κρεμόταν στον τοίχο της μικρής του κατοικίας στην Οξφόρδη, φέρεται να είναι το έργο του μεγάλου δασκάλου της Αναγέννησης.

Ο πάτερ Callaghan, δήλωσε: «Είναι ένας πολύ όμορφος πίνακας, αλλά παραείναι πολύτιμος για να συνεχίσει να υπάρχει στον τοίχο μας».

Το κομμάτι, το οποίο αγοράστηκε σε δημοπρασία το 1930, θεωρούταν, μέχρι στιγμής, ότι είναι έργο ενός σύγχρονου του Μιχαήλ Άγγελου, του Μαρτσέλο Βενούστι.

Τώρα, όμως, ο ιστορικός και συντηρητής έργων τέχνης, Antonio Forcellino, με τη βοήθεια υπέρυθρων καμερών, υποστηρίζει ότι ο πίνακας είναι αυθεντικό έργο του Μιχαήλ Άγγελου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα The Independent, ο Forcellino είπε ότι η διαφορά μεταξύ αυτού του πίνακα και των γνωστών έργων του Βενούστι είναι ορατή απ’ την πρώτη ματιά.

Η ερευνήτρια Lucinda Byatt ανέφερε ότι ο πίνακας αρχικά τέθηκε υπό έλεγχο, λόγω της σύνδεσής του με την οικογένεια Cavalieri – μια ιταλική οικογένεια ευγενών από την οποία καταγόταν ο Tommaso Cavalieri, ένας νεαρός ευγενής με σπάνια φυσική ομορφιά, στον οποίο, σύμφωνα με τις θεωρίες, ο Μιχαήλ Άγγελος είχε μια παθιασμένη συναισθηματική προσκόλληση.

«Εξαιτίας αυτής της σύνδεσης, ο συγκεκριμένος πίνακας μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικός για τη μελέτη της προσωπικής ζωής του Μιχαήλ Άγγελου», εξήγησε η Byatt.

ΠΗΓΗ:directNEWS.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!