Η τέχνη βγαίνει στις πλατείες της Αθήνας


Ο Πολιτισμός πάει… πλατεία φέτος το καλοκαίρι. Μέχρι τις 17 Ιουλίου ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τα «Μουσικά Σύνολα» του Δήμου και την «Τεχνόπολις» κάνει μερικές από τις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης, χώρους πολιτισμού και εστίες τέχνης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα στον χώρο της Τεχνόπολις στο Γκάζι, με το Οpen air cinema, όπου μέχρι την Τετάρτη θα προβάλλονται ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας.

Την Τετάρτη στην πλατεία της Κυψέλης ο Κώστας Βαζαίος παρουσιάζει το τσίρκο «Λέιζι Ντέις» (Lazydays), στις 19:00 το απόγευμα.

Παράλληλα, στην πλατεία Εξαρχείων η ζωγράφος Ελένη Κοτσώνη παρουσιάζει Εικαστική Δράση για παιδιά.

Με διάθεση για παιχνίδι η θεατρική ομάδα «Μορφές Έκφρασης» θα παρουσιάσει σε όσους βρεθούν στην πλατεία Κουμουνδούρου, στις οκτώ το απόγευμα, το «Το ταξίδι του κυρίου Πικ».

Ενώ, στην πλατεία Βικτωρίας το «Το Θέατρο των Σκιών» του Καπετανίδη θα παρουσιάσει τον λατρεμένο Καραγκιόζη.

Στην Δημοτική Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο, θα προβληθεί η εμβληματική ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ, «Ο Ανδαλουσιανός σκύλος».

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τον Σουρεαλισμό, καλλιτεχνικό ρεύμα στο οποίο κατατάσσεται η ταινία.

Οι μελωδίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Μουσικών Συνόλων Δήμου Αθηναίων θα ηχήσουν στο Μουσείο Μπενάκη, στις 21:00 το βράδυ.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου, η Πλατεία Κλαυθμώνος, θα χορεύει σε ρυθμούς τζαζ. Η χορευτική ομάδα Swing Cats και το τζαζ μουσικό σύνολο Big Band του Δήμου Αθηναίων, θα «παρασύρουν» όσους βρεθούν στην πλατεία στους δικούς τους ρυθμούς.

Ταυτόχρονα, το φεστιβάλ Technopolis mucic lab παρουσιάζει στην Τεχνόπολη την «Ιστορία του Ροκ σε τρεις ημέρες».

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα «πλημμυρίσει» με τους ήχους της το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τέλος, το Σάββατο 16 Ιουλίου, η τζαζ διάθεση μετακομίζει στην πλατεία Βικτωρίας και πάλι με τα «Μουσικά σύνολα» του Δήμου Αθηναίων, Big band.

Οι εκδηλώσεις θα ρίξουν την αυλαία τους στον Εθνικό Κήπο, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!