Αδειάζει το ανάκτορο στο Τατόι

 
 
Ως τις 15 Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των επίπλων, των έργων τέχνης και άλλων αντικειμένων που βρίσκονται ακόμη στο εσωτερικό του ανακτόρου και άλλων κτισμάτων του Τατοΐου σε ασφαλείς αποθηκευτικούς χώρους προκειμένου να διευκολυνθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την επιτάχυνση των αναγκαίων εργασιών.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κώστας Τζαβάρας μετά την επίσκεψή του, που έγινε το πρωί στο Τατόι. Ο κ. Τζαβάρας ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών συντήρησης και αποθήκευσης των αντικειμένων και για τις σωστικές επεμβάσεις που γίνονται στα κτίρια και διαπίστωσε την αρτιότητα των εκτελούμενων εργασιών που εκτελούνται από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων και την Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής.

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου, ο κ. Τζαβάρας θα αναλάβει πρωτοβουλία επικοινωνίας με τους υπουργούς ΥΠΕΚΑ και Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να αναζητηθεί από κοινού ο προσφορότερος τρόπος για τη συντήρηση, ανάδειξη, αξιοποίηση και διαχείριση του κτήματος και των εγκαταστάσεών του.
Ιδιαιτέρως μάλιστα θα ερευνηθεί η περίπτωση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ. Στόχος είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα το κτήμα Τατοΐου να είναι επισκέψιμος χώρος πολιτισμού, αναψυχής και ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ, ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!