Στο φως το ακριβές σημείο δολοφονίας του Ιούλιου Καίσαρα


Ισπανοί ερευνητές ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν την ακριβή τοποθεσία της δολοφονίας του Γάιου Ιούλιου Καίσαρα το έτος 44 πΧ στη Ρώμη. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση η καρέκλα στην οποία καθόταν ο Ιούλιος Καίσαρας την στιγμή της δολοφονίας του βρίσκεται ακριβώς πίσω από την σκηνή του βουλευτηρίου του Πομπήιου στην Ρώμη.
«Γνωρίζαμε πάντοτε πως ο Καίσαρας είχε δολοφονηθεί μπροστά στον αδριάντα του Πομπηΐου στη ρωμαϊκή Γερουσία (Curia) στις "Ειδούς του Μαρτίου" (15 Μαρτίου 44 πΧ), διότι αυτό είναι που μας αναφέρουν τα κλασσικά κείμενα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Αντόνιο Μοντερόσο, ερευνητής του Ισπανικού Ανώτατου Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CSIC).

Ο Αντόνιο Μοντερόσο και η ομάδα του ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν μία κατασκευή από σκυρόδεμα, μήκους περίπου τριών μέτρων και ύψους δύο μέτρων, το οποίο φέρεται να έχει εγερθεί στο σημείο αυτό κατόπιν διαταγής του Οκταβιανού Αυγούστου, υιοθετημένου γιου και διαδόχου του Καίσαρα, στο ακριβές σημείο όπου εκείνος είχε πέσει από τα πλήγματα που του κατάφερε η μάχαιρα των δολοφόνων του, μέσα στη Γερουσία.

«Γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας πως την τοποθεσία, όπου ο Ιούλιος Καίσαρας προήδρευσε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Γερουσίας και όπου έπεσε νεκρός, μαχαιρωμένος, την περιέκλειε μία τετράγωνη κατασκευή, οι οποία αποτελείτο από τέσσερις τοίχους, οι οποίοι πλαισίωναν μία πλάκα από σκυρόδεμα» εξηγεί ο ίδιος ερευνητής.

Η πλάκα φέρεται να είχε τοποθετηθεί στο σημείο εκείνο από τον Αύγουστο, προκειμένου να σηματοδοτεί εσαεί το σημείο, όπου ο Καίσαρας είχε προεδρεύσει στη στερνή του συνεδρίαση στο Βουλευτήριο, προτού δολοφονηθεί και με τον τρόπο αυτό να εξορκίσει δια παντός τον τόπο εκείνο, τονίζει το Επιστημονικό Κέντρο.

Η ανακάλυψη τούτη επιβεβαιώνει σύμφωνα με το CSIC «πως ο στρατηγός είχε μαχαιρωθεί ακριβώς στο κέντρο του Βουλευτηρίου (Curia) του Πομπηΐου ενώ προήδρευε της συνεδρίασης της Γερουσίας, καθισμένος σε θρόνο στο βάθος της αίθουσας».

Η αποκάλυψη του σημείου κατέστη δυνατή κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών έργων στην Τόρε Αρτζεντίνα, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, όπου βρίσκεται η Curia Pompeii.

TVXS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012,Φωτογραφίες :Άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας 2012