Γαλανόλευκος φωτισμός στη Μελβούρνη για να τιμηθεί ο Ελληνισμός


Σε μια περίοδο που η Ελλάδα δοκιμάζεται και βάλλεται σχεδόν από παντού, η Μελβούρνη επιμένει ελληνικά! Ο δήμος Μελβούρνης, άλλαξε το φωτισμό της «ελληνικής γωνιάς» της πόλης που εδώ και χρόνια έχει χάσει ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού χαρακτήρα της.

Στην διασταύρωση των κεντρικών οδών Λόνσντεϊλ Στριτ και Ράσελ Στριτ, εκεί που βρίσκεται το οίκημα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Μελβούρνης, δημοτικός σύμβουλος Κεν Όνγκ και ο ομογενής υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας, έκαναν την επίσημη παρουσίαση του νέου φωτισμού της περιοχής που είναι γαλανόλευκος, για να τιμηθεί η ομογένεια και η Ελλάδα.
Τοποθετήθηκε εκεί ένας ειδικός προβολέας που φωτίζει την περιοχή και δημιουργεί την αίσθηση πως ο ουρανός είναι γαλάζιος με λευκά αστέρια.

Δηλαδή απεικονίζονται τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. «Η περιοχή αυτή είναι συνδεδεμένη με την παρουσία των Ελλήνων στην Αυστραλία και με αυτό τον φωτισμό θέλαμε να το τονίσουμε αυτό» είπε ο δήμαρχος Ρόμπερτ Ντόϊλ. Στην εκδήλωση, στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, παρέστησαν ακόμα, ο πρώην πολιτειακός υπουργός και νυν Εργατικός βουλευτής, Γιάννης Πανταζόπουλος, ο Εργατικός βουλευτής, Λι Βαρλάμης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο πρόεδρος του Greek Precint, Ιγνάτιος Καρασαβίδης και ο αντιπρόεδρος του VMC, Ρος Αλατσάς κ.α.
ΠΗΓΗ: Express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!