Τα κάστρα μας θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού

Το κάστρο στη Λέρο

"Τα κάστρα είναι σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς μας. Σύμβολα άμυνας και προστασίας, δείχνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη στρατηγική σημασία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας", τονίζει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.


"Τα κάστρα είναι σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς μας. Σύμβολα άμυνας και προστασίας, δείχνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη στρατηγική σημασία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας", τονίζει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Οπως ανέφερε, ανοίγοντας τις εργασίες διεθνούς συνεδρίου στην Κόρινθο, "χωρίς αμφιβολία η προστασία, η ανάδειξη και η προβολή τους θα συμβάλουν καθοριστικά και στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος. Το έργο, όμως, είναι τιτάνιο. Το κόστος της συντήρησης και προβολής τους είναι τεράστιο. Γι' αυτό χρειάζεται να κινητοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. Και ένα σημαντικό εργαλείο είναι το ΕΣΠΑ.



Για να το θέσουμε σε λειτουργία εντατικοποιήσαμε τη δουλειά των υπηρεσιών μας και καταφέραμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ πλήθος κάστρων από ολόκληρη τη χώρα - από το κάστρο της Μονεμβασιάς μέχρι το Φρούριο του Ρίου και από το Παλαμήδι μέχρι το Κάστρο της Λάρισας στο Αργος".

Με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΥΠΠΟΤ, τα μεσαιωνικά κάστρα και οι καστροπολιτείες της Πελοποννήσου "αναβιώνουν μέσα από έναν εξειδικευμένο και στοχευμένο σχεδιασμό", τόνισε μιλώντας στο συνέδριο η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

"Αναβαθμίζεται η αισθητική, προβάλλεται η ιστορική και ενισχύεται η εκπαιδευτική τους αξία. Η επίσκεψη ενός κάστρου μπορεί να συνδυάσει διαφορετικές εμπειρίες: την πεζοπορία στη φύση, το προσκύνημα, την αναδρομή στους τοπικούς θρύλους, τη γνωριμία της παράδοσης, την αναψυχή και την εκπαίδευση.
Το Νιόκαστρο στη Πύλου


Παράλληλα, οι χώροι των κάστρων είναι ιδανικοί για τη φιλοξενία της χρήσης πολυμεσικών εφαρμογών, οι οποίες προσφέρουν ενδιαφέρουσες βιωματικές προσεγγίσεις" Πρόσφατο παράδειγμα το Νιόκαστρο της Πύλου.

Πηγη: Εθνος.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!