Γούντι Αλεν: Μεσάνυχτα στο Παρίσι, εισιτήρια στη… Νέα Υόρκη

ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ:Midnight In Paris Movie Trailer Official


Η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Αλισον Πιλ, ο Οουεν Γουίλσον και ο μετρ Γούντι Αλεν σε σκηνή από τα γυρίσματα της ταινίας «Μεσάνυχτα στο Παρίσι»


Η τελευταία ταινία του 76χρονου δημιουργού είναι μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της καριέρας του στις ΗΠΑ.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σύμφωνα με την εταιρία Sony Pictures Classics που έχει τα δικαιώματα για την διανομή της ταινίας «Midnight in Paris» στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πιο πρόσφατη δημιουργία του Γούντι Αλεν, είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του κατά την διάρκεια της τελευταίας 25ετίας!



Μέχρι σήμερα, το «Midnight in Paris» που διανεμήθηκε σε περιορισμένο κύκλωμα των αμερικανικών αιθουσών στις 20 του περασμένου Μαίου, έχει έσοδα που ξεπερνούν 23.330.000 δολάρια. Ο Αλεν από την εποχή του «Η Χάνα και οι αδελφές της» (1986) έχει να δει τόσο θετική αποδοχή ταινίας του από το αμερικανικό κοινό. Και το πιο παράδοξο όλων είναι ότι ο Νεουρκέζος δημιουργός την 1η Δεκεμβρίου θα κλείσει τα 76!



Το «Midnight in Paris» που έκανε πρεμιέρα στις Κάνες τον περασμένο Μάιο είναι το σουρεαλιστικό οδοιπορικό ενός νεαρού αμερικανού διανοούμενου (Οουεν Γουίλσον) στο σύγχρονο αλλά και στο παλαιότερων εποχών Παρίσι. Τα πρωϊνά προσπαθεί να βάλει τάξη στην ζωή του και τα βράδια αναπνέει συναντώντας μορφές από το Παρίσι των αρχών του 20ού αιώνα τα στέκια των οποίων ήταν στην Πόλη του Φωτός. Ερνεστ Χέμινγκουεϊ, Μαν Ρέι, Κοουλ Πόρτερ, Φ. Σκοτ και Ζέλντα Φιτζέραλντ, Σαλβαδόρ Νταλί, Λουίς Μπουνιουέλ κ.ο.κ. «Ημουν φαν όλων αυτών των προσωπικοτήτων, γι' αυτό και δεν χρειάστηκε να κάνω κάποια σημαντική έρευνα» είχε πει ο Γούντι Αλεν στο φεστιβάλ των Κανών μιλώντας για την ταινία...

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι δεν κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια γράφοντας το σενάριό της ταινίας διότι δεν χρειαζόταν να εμβαθύνει στα πρόσωπα. «Ηταν απλώς μια σατιρική προσέγγισή τους επομένως έγινε εύκολα» είπε.Θυμίζουμε ότι στο φιλμ έναν μικρό ρόλο έχει και η Κάρλα Μπρούνι, η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί.



Σε ό,τι αφορά την δυσκολία των ταινιών του να πετύχουν εμπορικά στην πατρίδα του, ο Γούντι Αλεν τα τελευταία χρόνια έδειχνε ιδιαίτερα απογοητευμένος. «Οι θεατές απλώς δεν έρχονται» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ. «Γι' αυτό και ευγνωμονώ το ευρωπαϊκό κοινό και κυρίως το γαλλικό που τις αγαπά». Ενας από τους λόγους για τους οποίους τα τελευταία χρόνια άρχισε να σκηνοθετεί στην Ευρώπη (Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία) ήταν αυτή ακριβώς η εκτίμηση που νιώθει προς το άτομό του.



Αλλωστε ο χώρος δεν αλλάζει τον τρόπο δουλειάς του όπως έχει πει ο ίδιος. «Από πόλη σε πόλη η μέθοδος είναι η ίδια. Το Παρίσι είναι σπουδαία πόλη, και ήθελα να το δείξω με τον ίδιο τρόπο που είχα δείξει την Νέα Υόρκη στο "Μανχάταν". Δεν είναι τόσο το Παρίσι αυτό που βλέπω δίπλα μου αλλά αυτό που εχω θαυμάσει στο σινεμά. Ηταν ένα υποκειμενικό Παρίσι, των δικών μου ματιών».


Η ταινία «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» θα διανεμηθεί το προσεχές φθινόπωρο από την Village Films.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ, Γιάννης Ζουμπουλάκης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!