Συνεργασία της Nikon με το NOOR για ρεπορτάζ και σεμινάρια το 2018

Η Nikon και το NOOR συνεργάζονται ξανά το 2018, για την υποστήριξη του συνεταιριστικού οργανισμού φωτογράφων ντοκιμαντέρ με έδρα το Άμστερνταμ στην αφήγηση των ιστοριών που είναι σημαντικό να ειπωθούν. Η Nikon παρέχει φωτογραφικές μηχανές και εξοπλισμό φακών για μακρόχρονα έργα του NOOR που καταπιάνονται με αντικείμενα παγκόσμιου προβληματισμού. Αυτή η συνεργασία κάνει επίσης προσιτή την εξειδίκευση της ομάδας σε επίδοξους φωτογράφους ντοκιμαντέρ σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της εκπαίδευσης στην Ακαδημία Nikon-NOOR.

Στα ομαδικά έργα του NOOR που υποστηρίζονται από τη Nikon περιλαμβάνεται το έργο Climate Change (Κλιματική αλλαγή), καλύπτοντας τα ζητήματα που προκύπτουν από τις περιβαλλοντικές αλλαγές και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας σε δύο κεφάλαια: Consequences (Συνέπειες) και Solutions (Λύσεις). Το ομαδικό έργο Modern Day Slavery (Σύγχρονη δουλεία) του οργανισμού διερευνά την εμπορία ανθρώπων και το παγκόσμιο δουλεμπόριο που εξακολουθεί να υφίσταται σήμερα.



Η Ακαδημία Nikon-NOOR ξεκίνησε τη σεζόν του 2018 με εαρινές εκπαιδεύσεις στην Πολωνία, τη Σουηδία και το Βέλγιο, ενώ θα ανακοινωθούν περισσότερες ημερομηνίες για αργότερα μέσα στον χρόνο. Κάθε σεμινάριο δέχεται εγγραφές 15 συμμετεχόντων σε κάθε τοποθεσία, οι οποίοι θα συνεργαστούν στενά με κορυφαίους φωτορεπόρτερ για να τελειοποιήσουν τα δείγματα της δουλειάς τους. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν καθοδήγηση για να βελτιωθούν στην ακολουθία εικόνων και την οπτική αφήγηση, ενώ θα μάθουν απαραίτητες δεξιότητες για την εργασία στον χώρο και την πώληση των ιστοριών τους. Οι διδάσκοντες του NOOR προσφέρουν γνώσεις που έχουν αντλήσει από το έργο τους σε όλο τον κόσμο σχετικά με θέματα κοινωνικής αλλαγής, συγκρούσεων και περιβαλλοντικά ζητήματα. Η Nikon είναι χορηγός της Ακαδημίας για να διασφαλίσει ότι η παρακολούθηση είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να ενθαρρύνει νέους, ταλαντούχους φωτογράφους ντοκιμαντέρ και να δώσει ώθηση στις καριέρες τους.

Ο Michel du Croix, Γενικός Διευθυντής – Τμήμα Εμπειρίας Πελατών στην Nikon Europe, δήλωσε: «Η Nikon είναι υπερήφανη για τη συμβολή της συνεργασίας της με το NOOR στην καταγραφή κρίσιμων ζητημάτων και την έμπνευση που προσφέρει στη νέα γενιά φωτογράφων μέσω της Ακαδημίας Nikon-NOOR. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στην κοινότητα των φωτογράφων υποστηρίζοντας συγκινητικά ρεπορτάζ που ακονίζουν τη σκέψη και παρέχοντας πρόσβαση σε εξειδικευμένες γνώσεις σε ανερχόμενους φωτορεπόρτερ.»
Πηγή:Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!