Χρυσός Φοίνικας για τον Μπερτολούτσι στις Κάννες


Για το σύνολο του έργου του πρόκειται να τιμηθεί ο Ιταλός σκηνοθέτης, συγγραφέας και ποιητής Μπερνάρντο Μπερτολούτσι στο προσεχές φεστιβάλ των Καννών.
Σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου, αυτό των Καννών, θα τιμηθεί ο σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι για το σύνολο του έργου του. Ο δημιουργός των ταινιών, "Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι", "1900", "Κλεμμένη Ομορφιά" και του πολυβραβευμένου "Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας", θα παραλάβει το βραβείο του στην τελετή έναρξης του 64ου Φεστιβάλ στις 11 Μαίου.
Ο τολμηρός σκηνοθέτης που λατρέυει το γυμνό, τις τολμηρές σκηνές και τα έντονα χρώματα, ξεκίνησε ως βοηθός σκηνοθέτη του Πιέρ Πάολο Παζολίνι, αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Ρώμης και αρχικά έγινε διάσημος ως ποιητής. Είχε προταθεί πολλές φορές για όσκαρ αλλά κατόρθωσε να κερδίσει 9 χρυσά αγαλματίδια, με τον Τελευταίο Αυτοκράτορα. Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ζιλ Ζακόμπ και ο διευθυντής του Τιερί Φρεμό είπαν για τον Μπέρτολούτσι ότι: «Η ποιότητα του έργου του, το οποίο σήμερα αποκαλύπτεται καθημερινά ανέπαφο χάρις στη μοναδικότητα και την έκτασή του, την δύναμη της προσήλωσής του στις κινηματογραφικές αρετές και στους δεσμούς που δημιουργεί, κάνει τις Κάννες τον πρώτιστο νόμιμο αποδέκτη του». Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ των Καννών θα είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ένας από τους ερμηνευτές στο «1900».

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!