200.000€ για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων Θήρας και Λίνδου


Tο αρχαίο θέατρο της Λίνδου.

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων Θήρας και Λίνδου καθώς, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Μαχαιρίδη, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε το ποσό των 200.000€ συνολικά για τις πρώτες εργασίες στα δύο θέατρα.
Το αρχαίο θέατρο της Λίνδου, που χρονολογείται στον 4ο αι. π.Χ., βρίσκεται στους πρόποδες της δυτικής πλαγιάς του βράχου της λινδιακής ακρόπολης. Είχε χωρητικότητα περίπου 2.000 θεατών και συνδέεται με τα Σμίνθια, τις μεγάλες γιορτές της πόλης προς τιμήν του Διονύσου. Σήμερα διασώζονται μόνον τα τμήματα που είχαν λαξευθεί στον βράχο: η κυκλική ορχήστρα, οι τρεις κεντρικές κερκίδες του κάτω κοίλου με τμήματα από τις δύο γειτονικές, καθώς και το κεντρικό τμήμα του άνω κοίλου. Στο θέατρο αυτό το ποσό των 100.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει τον καθαρισμό του μνημείου και την ολοκλήρωση των ανασκαφικών εργασιών.
Το αρχαίο θέατρο της Θήρας βρίσκεται στα νοτιανατολικά της Αρχαίας Αγοράς και κατασκευάστηκε τον 3ο αι. π.Χ. Με το ίδιο ποσό των 100.000 ευρώ θα ολοκληρωθούν οι ανασκαφικές εργασίες για να ακολουθήσει έπειτα η εκπόνηση της μελέτης αναστήλωσης.
Το ποσό θα διατεθεί με την υπογραφή δύο Προγραμματικών Συμβάσεων, ύψους 100.000 ευρώ η καθεμία, μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.


ΠΗΓΗ:Αρχαιολογία on line

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!