Βρήκε σπίτι το Θεατρικό Μουσείο στην Αθήνα


Καινούρια στέγη αποκτά το Θεατρικό Μουσείο στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να παραχωρήσει προς χρήση στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου δικό του κτίριο.
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα και αποφασίστηκε η παραχώρηση του κτιρίου με ψήφους 22 υπέρ και έξι αποχές.
Αναφορά έγινε στα οφέλη της λειτουργίας του μουσείου, όπου θα πραγματοποιούνται εκθέσεις θεατρικών κουστουμιών, προσωπικών αντικειμένων, φωτογραφιών και μακετών σημαντικών ανθρώπων του θεάτρου, ως τουριστικό και πολιτιστικό πόλο έλξης.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου στην Ελλάδα.
Ο υπεύθυνος του Μουσείου, κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος, κατέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού, λέγοντας ότι άφησε 14 μήνες απλήρωτα τα ενοίκια και τόνισε ότι χωρίς την απόφαση του Δήμου το Θεατρικό Μουσείο θα έκλεινε μετά από 70 χρόνια λειτουργίας, λόγω έξωσης από τον ιδιοκτήτη του οικήματος.
Την Τετάρτη ο κ. Κακλαμάνης και ο κ. Γεωργουσόπουλος θα υπογράψουν Σύμβαση Συνεργασίας.


Πηγή: Το Βήμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!