Museum of the Future:Το Μουσείο του Μέλλοντος άνοιξε στο Ντουμπάι

 

 
Από τις 22 Φεβρουαρίου το Museum of the Future καλωσορίζει τους επισκέπτες του σε μια από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες στο Ντουμπάι. 
 Σε μια καθόλου τυχαία ημερομηνία, στις 22/2/2022, το Museum of the Future δίπλα από το Emirates Towers άνοιξε για το κοινό, αποτελώντας την  πύλη του… μέλλοντος.  Συνθέτοντας ένα αρχιτεκτονικό και μηχανολογικό θαύμα, το Museum of the Future ταξιδεύει στον κόσμο έπειτα από 50 χρόνια, συμβάλλοντας σε μια βελτιωμένη ανθρωπότητα και μια πιο δυνατή παγκόσμια οικονομία, παρουσιάζοντας   λύσεις της επόμενης γενιάς  -ενσωματώνοντας τα πάντα από τεχνητή νοημοσύνη μέχρι επαυξημένη πραγματικότητα- που μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων. Το κτίριο συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον με τη βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας σε παραδοσιακές μορφές, σύμφωνα με τις αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ ταυτόχρονα «μιλά αραβικά», αφού η πρόσοψή του αποτελεί  καμβά για την ποίηση του σεΐχη Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.  Η δομή του είναι φουτουριστική, με την ελπίδα να ανοίξει ένα νέο μονοπάτι   μακριά από ψηλούς ουρανοξύστες  που κρύβουν τον ουρανό, ειδικά στο Ντουμπάι, ενώ στο εσωτερικό του, τους επισκέπτες περιμένει ένα περιβάλλον μέλλοντος που συνδυάζει την επιστήμη και την τεχνολογία, στοιχεία εκθέσεων, καθηλωτικού θεάτρου και θεματικών ατραξιόν, από designers, καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές. Οι επισκέπτες, μάλιστα, θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με την τεχνολογία, ενώ κάθε όροφος είναι σχεδιασμένος σαν ένα κινηματογραφικό σετ. 

 Τα θέματα στα οποία επικεντρώνει περιλαμβάνουν το μέλλον των ταξιδιών και της ζωής στο διάστημα, την κλιματική αλλαγή, την οικολογία, την υγεία, την ευεξία και την πνευματικότητα. Θα υπάρχουν, επίσης και ειδικά workshop, αλλά και ομιλίες από ευφυείς ανθρώπους του κόσμου. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει κήπος με  100 είδη φυτών   που παρουσιάζει την κληρονομιά και βιοποικιλότητα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ ο στόχος είναι να πέσει λίγο φως στις σκοτεινές περιόδους που διανύουμε, όπου σε μια εποχή άγχους και κυνισμού για το μέλλον, αποδεικνύει ότι τα πράγματα μπορούν και θα βελτιωθούν, στο δρόμο της προόδου. Η είσοδος ανέρχεται στα 35 ευρώ, ενώ τα παιδιά και άτομα με αναπηρία μπαίνουν δωρεάν μαζί με τον φροντιστή τους. 
clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!