Η αναζήτηση ενός πολιτιστικού χώρου για την παρουσίαση μιας έκθεσης φωτογραφίας

 



Για να οργανώσουμε και να παρουσιάσουμε μία έκθεση φωτογραφίας πρέπει να ακολουθήσουμε αρχικά κάποια βήματα για την εύρεση του χώρου έκθεσης. Αρχικά να απαντήσουμε στα ερωτήματα: ποια είναι δηλαδή η αρχική σας σκέψη, τι είδους χώρο θα αναζητούσατε, πού και πώς θα τον αναζητούσατε, τι θα ψάχνατε στις παροχές του και γιατί στραφήκατε σε αυτόν τον χώρο;

Κάνοντας μία υπόθεση.

 Είμαστε εκπρόσωποι μιας ΑΜΚΕ  έχουμε αναλάβει να οργανώσουμε την πραγματοποίηση έκθεσης φωτογραφίας γι αυτό και  αναζητούμε  τον κατάλληλο πολιτιστικό χώρο για την δράση αυτή.

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουμε: τι θέλουμε να κάνουμε, πότε θέλουμε να το κάνουμε, σε ποιο κοινό απευθυνόσαστε και τι σκοπό έχουμε, καθώς και τα οικονομικά δεδομένα, για να βρούμε πού θέλουμε και μπορούμε να το κάνουμε.

Συνεπώς είναι μία έκθεση φωτογραφίας, κατά την οποία θα εκτεθούν φωτογραφίες ενός φωτογράφου, μεσαίου μεγέθους με τίτλο «Ο Τροχός της Ζωής», εμπνευσμένος ο καλλιτέχνης από τον αστικό χώρο μιας μεγάλης πόλης.

Ως στόχο η έκθεση έχει να διηγηθεί πώς ο τροχός εξελίχθηκε σε ρόδα για καροτσάκια για να γίνει βασικό εργαλείο ζωής για τις μετακινήσεις ανθρώπων ΑΜΕΑ.  Αντίθετα πώς ο τροχός εξελίχθηκε σε ρόδα αυτοκινήτου που πολλές φορές γίνονται εμπόδιο στη ζωή αυτών των ανθρώπων, μεταδίδοντας πολλαπλά μηνύματα, της εξέλιξης, της ενσυναίσθησης, της συμπεριφοράς, της δυαδικότητας, κ.ά.

Ο χρόνος πραγματοποίησης στον ένα μήνα περίπου και τον μήνα Ιούνιο, ενώ η έκθεση απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Ο χώρος που αναζητούμε θα πρέπει να εξυπηρετεί όλα τα παραπάνω, να βρίσκεται σε έναν διάλογο με τα  φωτογραφικά έργα και να τραβήξει την προσοχή του κοινού συνειδητά ή ασυνείδητα. Τα χαρακτηριστικά του χώρου αισθητικά, συμβολικά, πολιτισμικά, πνευματικά, τεχνολογικά να εξυπηρετούν την έκθεση.

Έχοντας τα δεδομένα μας ψάχνουμε έναν χώρο στην περιοχή μιας αστικής πόλης, της Αθήνας.  

Εργαλείο στην αναζήτησή μας θα είναι το διαδίκτυο , αρχικά θα επισκευτούμε το site που αναφέρονται  οι εποπτευόμενοι Φορείς του ΥΠ.ΠΟ.Α.[1]   επιλέγοντας  Σύγχρονος πολιτισμός και αναζητώντας χώρο στην περιοχή της Αθήνας.  Αναζητούμε και άλλους πολιτιστικούς χώρους μέσα από το διαδίκτυο στο Athens Culture Net, Τεχνόπολις – Γκάζι, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Στέγη αλλά και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς μέσα από το Μητρώο πολιτιστικών φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Ο χώρος τελικά που μας εξυπηρετεί  για την έκθεση μας και επιλέγουμε να υποβάλλουμε αίτημα  και να έρθουμε σε επαφή  είναι η Αποθήκη[2] στην Τεχνόπολη, λόγω:

-μας δίνει κατάλληλα στοιχεία για τον σχεδιασμό, την αισθητική,  τις αξίες και την επίτευξη των σκοπών μας,

- είναι σε χώρο ενός παλιού   βιομηχανικού κτηρίου, όπου συμβολίζει την εξέλιξη, την παραγωγή τέτοιων κατασκευών, την κατανάλωση,

-το μέγεθός του είναι κατάλληλο,

-ειδικός  εξοπλισμός και φωτισμός  για εκθέσεις,

-πρόσβαση σε ΑΜΕΑ,

-έχουν γίνει πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στο παρελθόν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!