Το DNA αποδεικνύει ότι οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι και ο προηγμένος πολιτισμός τους, Ευρωπαϊκός

Από τη σύνταξη
 


Οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν ερευνητές επιστήμονες  οι οποίοι συνέκριναν το DNA σκελετών Μινωιτών, 4.000 ετών, με γενετικό υλικό από ανθρώπους που έζησαν κατά το παρελθόν αλλά και  σήμερα από όλη την περιοχή  της  Ευρώπης και της Αφρικής.

Η δημοσίευση γίνεται από το περιοδικό Nature Communications , αναφέροντας και τα αποτελέσματα της έρευνας.

 
Ο ερευνητής γενετιστής Γεώργιος Σταματόπουλος του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον , αναφέρει ότι οι κάτοικοι της Μινωικής Κρήτης- της  Νεολιθικής εποχής, έμοιαζαν γενετικά με τους σημερινούς Κρήτες.

Όταν ο Έβανς ανακάλυψε το ανάκτορο της Κνωσού παρατήρησε ότι η τέχνη αυτή έμοιαζε πολύ με τη Αιγυπτιακή. Έτσι συμπέρανε ότι ο πολιτισμός στην Κρήτη,  αλλά και ο πληθυσμός είχε εισαχθεί από την Αίγυπτο ή τη Λιβύη.

Η ερευνητική ομάδα προκειμένου διαπιστώσει εάν το παραπάνω συμπέρασμα είναι σωστό ή όχι, ανέλυσε το DNA από αρχαίους σκελετούς Μινωιτών, που είχαν εγκλωβιστεί σε μια σπηλιά στο Οροπέδιο Λασιθίου πριν από 3.700 χρόνια έως 4400 χρόνια  και το συνέκρινε με το DNA από 135 αρχαίους και σύγχρονους σκελετούς από περιοχές από όλη την Ευρώπη και την Αφρική. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι γενετικά οι Μινωίτες έμοιαζαν με τους σύγχρονους Ευρωπαίους και ήταν πολύ κοντά με τους σύγχρονους Κρήτες και ιδιαίτερα με  αυτούς που ζουν στο Λασίθι. Ήταν επίσης πολύ κοντά με τους Ευρωπαίους της Νεολιθικής εποχής και διέφεραν από τους αιγυπτιακούς και λιβυκούς πληθυσμούς.  

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!