ARCHAEOLOGISTS IN JORDAN FIND 3,000-YEAR-OLD IRON AGE TEMPLE AND FIGURINES

Συναρπαστικές ειδήσεις από την Ιορδανία , όπου οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλυφτεί 3000 - Έτος- Παλιά Εποχή του Σιδήρου Ναό με ένα θησαυρό των ειδωλίων .
Το Associated Press ανέφερε ότι η ανακάλυψη μιας 3.000 ετών ναός της Εποχής του Σιδήρου αυτή δημοσιοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Αμάν , Ιορδανία , την Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010 .
Αλ Σαάντ έχουν τα βρείτε ανακαλύφθηκε στην Ataroz Khirbat » κοντά στην πόλη της Mabada , περίπου 20 μίλια (32 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Αμμάν , και η ποιότητα των αντικειμένων δείχνουν την προηγμένη πρακτικές λατρεία στην αρχαία Moabite βασίλειο της Ιορδανίας , η οποία που αναφέρονται στη Βίβλο .
Επίσης, διαπιστώθηκαν ήταν 300 αγγεία , ειδώλια θεοτήτων και ιερά σκεύη που χρησιμοποιούνται για τη λατρεία του στο χώρο.
Το θησαυρό ειδώλια θεοτήτων της αρχαίας και της κυκλικής πήλινα σκεύη που χρησιμοποιούνται για τις θρησκευτικές τελετές είναι το καμάρι της Ιορδανίας και του ιορδανικού Τμήμα Αρχαιοτήτων κεφάλι Ziad al- Σαάντ , ο οποίος είπε το ιερό χρονολογείται από τον όγδοο αιώνα π.Χ. .
Είπε ότι το συγκρότημα βρίσκεται σε μια κεντρική αίθουσα ότι τα μέτρα 388 τετραγωνικά πόδια (36 τ.μ.) , καθώς και δύο antechambers και υπαίθρια αυλή .
Το ιερό και τα χειροποίητα αντικείμενα της ήταν αποτελείται από ασβεστόλιθο και βασάλτη ή χυτό από πηλό και χαλκό και να αποκαλύψει τις θρησκευτικές τελετές της αρχαίας βιβλικής βασιλείου Moabite της Ιορδανίας , σύμφωνα με την Αλ - Σαάντ . Ανέφερε επίσης ότι τα αντικείμενα που αναφέρει το Μωαβίτες λάτρευαν πολλούς θεούς και είχε μια εξαιρετικά οργανωμένη τελετουργική χρήση των ναών .
" Σήμερα έχουμε τα στοιχεία υλικού, η αρχαιολογική απόδειξη του βαθμού εξέλιξης της τεχνολογίας και του πολιτισμού σε αυτήν την χρονική περίοδο ", είπε .
Η Μωαβίτες είχαν στενή σχέση με τους Ισραηλίτες , αν και οι δύο ήταν σε συχνές συγκρούσεις , σύμφωνα με το AP .
Οι Βαβυλώνιοι κατέκτησαν τελικά οι Μωαβίτες στο 582 π.Χ.
Οι εκθέσεις AP ότι ανασκαφές άρχισαν το Ataroz Khirbat » το 2000 μαζί με την Καλιφόρνια που βασίζεται La Sierra πανεπιστήμιο , αλλά η πλειοψηφία των στοιχείων που ανακαλύφθηκαν μόνο κατά τους τελευταίους μήνες .
Μερικά από τα ευρήματα περιελάμβανε τέσσερα πόδια των ζώων θεό Χαντάντ , καθώς και εγκύκλιος πήλινα αγγεία που χρησιμοποιούνται στο ιερό τελετές .
Τα αντικείμενα θα είναι επιστημονικά αναλυθούν και συντηρείται πριν πάει στην επίδειξη στο αρχαιολογικό μουσείο της Ιορδανίας .
Β & Γ NEWS

Σχόλια

  1. Γαλανοπούλου Μπέκη11/10/10, 10:43 π.μ.

    Συγχαρητήρια κάνεις πολύ καλή δουλειά και οι πληροφορίες που μοιράζεσαι ειναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!