Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στην Πόλη για τα γενέθλια του Ζωγραφείου

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στην Πόλη για τα γενέθλια του ΖωγραφείουΚωνσταντινούπολη, Τουρκία

Με μία συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα θα γιορτάσει το Ζωγράφειο Λύκειο, το ιστορικό ελληνικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης, τα 120 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του στην παιδεία και τον πολιτισμό.

Στη συναυλία θα πάρει μέρος η χορωδία του Ζωγραφείου –Λυκείου, η ορχήστρα και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η χορωδία «Εν Δυνάμει».

Η συναυλία,  η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, στις 19.00, στην αίθουσα τελετών «Δημήτριος Φραγκόπουλος» του Ζωγραφείου.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 120 χρόνων προσφοράς του Ζωγραφείου στα ελληνικά γράμματα περιλαμβάνουν ακόμη συνάντηση αποφοίτων του 1963, 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, φίλων του Ζωγραφείου καθώς και απονομή αναμνηστικών και πτυχίων (Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, 12:45).

Επίσης από τις 20 έως 24 Νοεμβρίου θα παρουσιάζεται η εγκατάσταση της Ελένης Φωτιάδου με θέμα «ΧΟΕΣ», ως παράλληλη εκδήλωση κατά τη διάρκεια της Istanbul Biennale 2013, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που διατηρεί δεσμούς στενής φιλίας με το Ζωγράφειο. Η έκθεση πραγματοποιείται σε τρεις σημαντικές Μητροπόλεις του άξονα της Εγνατίας Οδού, (Θεσσαλονίκη, Ρώμη και Κωνσταντινούπολη)  και εκφράζει την πολυπολιτισμική συνέχεια στην περιοχή.

Γ.Μανδαλίδης

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!