Άρθρο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Για «αδιαλλαξία της βρετανικής πλευράς να επιστρέψει στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα, παρά την κατασκευή του εξαιρετικού Μουσείου της Ακρόπολης για την κατάλληλη στέγασή τους» κάνει λόγο, με άρθρο του στην εφημερίδα «The Sydney Morning Herald», ο πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα David Hill.
Στο άρθρο αναφέρεται η ιστορία «της μεταφοράς των Γλυπτών από τον Παρθενώνα στη Βρετανία, στην ιδιωτική συλλογή του Λόρδου Έλγιν, και εν συνεχεία της πώλησής τους στο Βρετανικό Μουσείο».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «επίκεινται αλλαγές, δεδομένων των νέων κανονισμών της UNESCO αναφορικά με την κλοπή πολιτιστικής περιουσίας» και εξηγεί πως η Ελλάδα «έχει προσφύγει στην UNESCO αιτούμενη διαμεσολάβηση για την επίλυση του θέματος. Εντούτοις, αναμένεται η βρετανική απάντηση, καθώς βασική προϋπόθεση για τη διαδικασία της μεσολάβησης είναι να συναινέσουν και οι δύο πλευρές».

Τονίζεται, δε, ότι η Βρετανία «ως μέλος της UNESCO έχει ήδη υπογράψει τη συγκεκριμένη σύμβαση και ως εκ τούτου θα βρεθεί σε δυσχερή θέση σε περίπτωση άρνησης».
Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!