Ένας άντρας, εκατό χιλιάδες οδοντογλυφίδες και τριάντα επτά χρόνια


Ένας άντρας, εκατό χιλιάδες οδοντογλυφίδες και τριάντα επτά χρόνιαΠριν από περίπου 37 χρόνια, ο καλλιτέχνης Scott Weaver είχε ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στην απίστευτα περίπλοκη κινητική κατασκευή του με τίτλο Rolling through The Bay (δηλαδή "Kατρακυλώντας μέσω του Κόλπου" - κατά τον Κόλπο του San Francisco), την οποία συνεχίζει να τροποποιεί και να επεκτείνει μέχρι και σήμερα.


Η λεπτομερής αυτή κατασκευή περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές "διαδρομές", μέσω των οποίων μπορούν οι μπάλες του ping pong που χρησιμοποιεί ο Weaver να κατρακυλούν μέσα από γειτονιές, ιστορικές τοποθεσίες, και αξιοθέατα της πόλης του San Francisco.
Για να κατασκευαστεί το έργο χρειάστηκε λίγη κόλα, αρκετές οδοντογλυφίδες, και τεράστιες δόσεις εφευρετικότητας. Σύμφωνα με την προσωπική ιστοσελίδα του Weaver, ο ίδιος υπολογίζει ότι έχει ξοδέψει πάνω από 3000 ώρες πάνω σε αυτό το έργο, και εξηγεί επίσης ότι για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιήσει οδοντογλυφίδες από όλο τον κόσμο:
"Έχω χρησιμοποιήσει πολλές διαφορετικές μάρκες οδοντογλυφίδων, ανάλογα με το μέρος της κατασκευής που έχτιζα κάθε φορά," λέει ο Weaver. "Επίσης πολλοί συγγενείς και φίλοι μου συλλέγουν οδοντογλυφίδες από το εξωτερικό και μου τις δίνουν. Για παράδειγμα, κάποια από τα δέντρα στο Golden Gate Park της κατασκευής είναι φτιαγμένα από οδοντογλυφίδες από την Κένυα, το Μαρόκο, στην Ισπανία, τη Γερμανία, και την Ιταλία, ενώ η καρδιά μέσα στο Palace of Fine Arts είναι φτιαγμένη από οδοντογλυφίδες που μας πέταξαν στο γάμο μου."
κλικ εδωVideo
Από τον Σεπτέμβρη του 2012, το Rolling Through the Bay έχει μεταφερθεί στο American Visionary Art Museum της Βαλτιμόρης.
Πηγή: PATHFINDER

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!