Έκθεση φωτογραφίας στο Grand Palais: Το μεγαλείο του γυμνού


Φωτογραφική έκθεση στο Grand Palais σηματοδοτεί την επιστροφή στη μεγάλη φωτογραφική παράδοση.

 

Η αλήθεια γυμνή και η γυμνή ομορφιά αποτυπώθηκαν από τον φωτογραφικό φακό από τον 19ο αιώνα, που γεννήθηκε η φωτογραφία.

Πάνω από 128 γκαλερί μοιράζονται μέχρι το βράδυ της  Κυριακής το χώρο του Grand Palais παρουσιάζοντας  έργα, με θέμα την ομορφιά.

Πρώτα, μέσα από τις φωτογραφίες, παρουσιάζεται το σώμα. Τα σώματα των γυναικών, όμορφες χορεύτριες, σύζυγοι,  εραστές, παρουσιάζονται σε φωτογραφίες μεγάλων φωτογράφων αποτυπώνοντας συγχρόνως και τις κοινωνικές εξελίξεις της εκάστοτε εποχής.

Η φωτογραφία Μελέτη Κίνημα τραβηγμένη το 1925 του  Rudolf Koppitz. Ο φωτογράφος παίζει με τη αντίθεση γυμνό-ντυμένο, σκοτεινό(ρόμπα)-φωτεινό (δέρμα). Και οι τέσσερις γυναίκες ανήκαν σε ρωσικό μπαλέτο.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Αμερικανός Edward Weston στη φωτογραφία του αποτυπώνει γεωμετρικά ένα τεράστιο αντρικό σώμα.

 
 


 
 
 
Ο φωτογράφος μόδας Horst P.Horst με φωτογραφία του 1939 γυμνό με εσώρουχα της εποχής, ο Helmut Newton με τον «Ξανθό του πάνθηρα» 1992, ο David Lynch, με τη γυναίκα στη πισίνα. Φωτογράφος Jeanloup Sieff τονίζει τον ερωτισμό χρησιμοποιώντας το φόρεμα.
 
 
 
 

Πληροφορίες:Le Figaro

    

  

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!