Δημοπρατείται πίνακας του Μιρό


Ένας πίνακας του μεγάλου Καταλανού ζωγράφου Ζοάν Μιρό, με τίτλο «Ζωγραφιά (Το μπλε άστρο)», που φιλοτεχνήθηκε το 1927, θα δημοπρατηθεί από τον Σόθμπι'ς στο Λονδίνο στις 19 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο γνωστός Οίκος δημοπρασιών.

Ο πίνακας, που χρονολογικά τοποθετείται σε ένα μεταιχμιακό σημείο, όπου ο Ισπανός εικαστικός έχοντας έλθει σε επαφή με το κίνημα των Υπερρεαλιστών ωθεί τη ζωγραφική του στην αφαίρεση, εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει 15 με 20 εκατ. λίρες (18 με 25 εκατ. ευρώ).

«Η δουλειά του τη συγκεκριμένη περίοδο είναι εξόχως νεωτερική και με οικουμενική εμβέλεια», τονίζει η υπεύθυνη του Σόθμπι'ς Χέλενα Νιούμαν στην ανακοίνωση του Οίκου.

Το «Μπλέ Άστρο» ανήκε στον Γάλλο συλλέκτη, τραπεζίτη και σημαντικού ρέκτη της τέχνης στις αρχές του 20ου αιώνα , Αντρέ Λεφέβρ, έως την πώλησή του το 2007 έναντι 11,6 εκατ. ευρώ στο Παρίσι.

Ένας άλλος πίνακας του Μιρό, το «Σώμα της μελαχρινής μου» είχε καταρρίψει ένα παγκόσμιο ρεκόρ τον περασμένο Φεβρουάριο, αποφέροντας 16,8 εκατ. λίρες (20,2 εκατ. ευρώ) κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του οίκου Κρίστι'ς στο Λονδίνο.

Εκτός από το «Μπλε Άστρο», ο Σόθμπι'ς θα βγάλει σε δημοπρασία στις 19 Ιουνίου τον πίνακα του 1972 «Καθιστός Άνδρας» του Πάμπλο Πικάσο, που εκτιμάται μεταξύ 7,4 και 11 εκατ. ευρώ, όπως και πολλά άλλα έργα μεγάλων ζωγράφων όπως οι Φερνάν Λεζέ, Καντίνσκι, Σαγκάλ, το «Όρθιο Γυμνό» του Πιερ Μπονάρ, το «Σηκουάνας στο Μπουζιβάλ» του Κλοντ Μονέ και το «Ταράτσα στο Μεντόν» του Πολ Σινιάκ.
pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!