Κάλπη θα "στήσουν" οι Ελληνες γελοιογράφοι στα εγκαίνια της 35ης Γιορτής βιβλίου


Κάλπη θα "στήσουν" οι Ελληνες γελοιογράφοι, την Παρασκευή, 4 Μαΐου, στα εγκαίνια της 35ης Γιορτής βιβλίου, καλώντας τους επισκέπτες να ψηφίσουν για τα κόμματα και τις εκλογές, με ένα σκίτσο, μια ατάκα, ένα συναίσθημα ή ένα σύνθημα.

Την κάλπη, θα ανοίξουν οι γελοιογράφοι στις 5 Μαΐου, ώρα 8 μ.μ και θα βραβεύσουν την καλύτερη έμπνευση, με ένα μπλουζάκι της επιλογής του νικητή.

Η έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, με θέμα την κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη, από 26 Ελληνες γελοιογράφους, είναι μια από τις εκδηλώσεις της φετινής γιορτής του βιβλίου, η οποία μετά από χρόνια, επιστρέφει στο Πεδίον του Αρεως, από τις 4 έως 20 Μαΐου, με τη συμμετοχή 122 εκδοτών.

Και παρά το γεγονός ότι ο χώρος του βιβλίου διανύει μια χρονιά κατά την οποία, η πτώση του τζίρου στο βιβλίο, σύμφωνα με τους εκδότες, αναμένεται να αγγίξει ίσως και το 50%, το αντίθετο ισχύει για τις βιβλιοθήκες, οι οποίες σχεδόν διπλασίασαν τους χρήστες τους, είπε σήμερα στην παρουσίαση του προγράμματος της 35ης Γιορτής Βιβλίου, η Χριστίνα Κυριακοπούλου, πρόεδρος των Βιβλιοθηκονόμων.

Σ' αυτό το πνεύμα και η φετεινή διοργάνωση, συνεχίζει την εκστρατεία της «Με διάβασες; Χάρισε με! Δώστε ένα βιβλίο, Σώστε μια βιβλιοθήκη», με σκοπό να συγκεντρωθούν βιβλία για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών στις παραμεθόριες περιοχές.

Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν φέτος θα σταλούν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, όπως και στα Νοσοκομεία Παίδων Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου- Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.

Οι διοργανωτές της 35ης Γιορτής Βιβλίου, (Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών-ΣΕΒΑ) Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων και Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), δεν ξέχασαν να συμπεριλάβουν στις εκδηλώσεις στο Πεδίον του Αρεως, αφιερώματα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τη Δόμνα Σαμίου, που "έφυγαν" από τη ζωή, τον περασμένο χειμώνα.


Express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!