ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ:Ο Σοστακόβιτς... ανοίγει το αρχαίο θέατρο των Δελφών


Αφορμή για να ανοίξει, πρώτη φορά ύστερα από είκοσι χρόνια, το αρχαίο θέατρο των Δελφών αποτελούν οι φετινές εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, με επιστημονικά συμπόσια, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το θέατρο θα φιλοξενήσει στις 7 Ιουλίου το βελγικό Κουαρτέτο Εγχόρδων Danel και τη συναυλία «Ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς και οι φίλοι του συνθέτες Τίσιενκο και Βάινμπεργκ» όπου θα παιχτούν έργα των τριών.

Η έναρξη τοποθετείται στις 31 Μαΐου (στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) με το εργαστήριο «Πού πάει το Πανεπιστήμιο» και εισαγωγική ομιλία από την Ελένη Αρβελέρ, πρόεδρο του Κέντρου Δελφών, και ομιλητές τους καθηγητές Ντούσαν Σιντιάνσκι, ειδικό σύμβουλο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κώστα Γαβρόγλου, διευθυντή του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστα Δελίδη, πρώην ειδικού γραμματέα για θέματα ΤΕΙ στο ΥΠΠΟΤ. Το εργαστήρι και το επιστημονικό συμπόσιο «Το Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη - Από την Ακαδημία του Πλάτωνος στη Χάρτα της Μπολόνια» (6-8 Ιουλίου) οργανώνονται με την ευκαιρία της 2.400ής επετείου από την ίδρυση της Ακαδημίας του Πλάτωνα στην Αθήνα.

Στο πρόγραμμα είναι η έκθεση «Οπυ Ζούνη: Tελευταία πινελιά - Το εργαστήρι της» (6 /7), «Ο επιθεωρητής» του Γκόγκολ από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης (6/7), το αφιέρωμα «Σμύρνη - 90 χρόνια μετά» από το Μουσικό Σχολείο Βόλου (8/7), masterclass από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», σεμινάρια αρχαίας ελληνικής γλώσσας και θεατρικά εργαστήρια με τη συνεργασία της Ενωσης Θεάτρων της Ευρώπης και του Εθνικού.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!