Europeana:Πολιτιστικές φωτογραφίες του παρελθόντος

Την περασμένη εβδομάδα, μιλήσαμε για τα γεωγραφικούς χάρτες που μπορείτε να βρείτε στην Europeana και την εφαρμογή Europeana Open Πολιτισμού. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε έναν άλλο τρόπο Ταξιδεύοντας μέσα από την ιστορία - με παλιές φωτογραφίες που χαρτογραφούν το παρελθόν. Αντιπροσωπεύουν ένα στιγμιότυπο από μια συγκεκριμένη ιστορική στιγμή και τα στοιχεία που σχετίζονται με αποκορύφωμα αυτό το σημείο στο χρόνο: όπως οι άνθρωποι, περιοχές,  τα συναισθήματα και τις μόδες. Ωστόσο, σε αντίθεση με χάρτες, μπορούν να πουν μια μοναδική και συχνά ενδιαφέρουσα ιστορία ενός ατόμου ή των ομάδων των εθνών.
Εικόνες σε μεμονωμένα άλμπουμ σηματοδοτούν σημαντικά προσωπικά γεγονότα, μας θυμίζουν  άλλους σημαντικούς  και μπορούν να προκαλέσουν ένα σύνθετο μείγμα των αναμνήσεων και συναισθημάτων. Έχετε ένα χαμόγελο κάθε φορά που θα δείτε φωτογραφίες του μωρού σας; Ή αισθάνεστε χαρούμενη και λίγο νοσταλγία για τις ευτυχισμένες στιγμές της οικογένειας ή απλά να εκπλαγείτε με το πώς στη νεότητά τους οι γονείς σας φαινόταν όμορφοι στη φωτογραφία του γάμου τους?
Οι παλιές φωτογραφίες μπορεί επίσης να παρέχει πολύτιμα στοιχεία για το πολιτικό το οικονομικό κλίμα της εποχής και τις πτυχές της καθημερινής ζωής κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης ιστορικής περίοδου. Όχι μόνο μπορείτε να μάθετε ποιοι ήταν οι σταρ της εποχής, αλλά μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε, για παράδειγμα, οι αντίστοιχες τάσεις της μόδας, μακιγιάζ και styling μαλλιών.
Ρίξτε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα παρακάτω. Αν θέλετε να εξερευνήσετε το παρελθόν, κατεβάστε την Europeana Open app Πολιτισμού και να περιηγηθείτε «Εικόνες του παρελθόντος»  Σας δίνει πρόσβαση σε πάνω από 200.000 παλιές γκραβούρες και φωτογραφίες ευγενική παραχώρηση του Εθνική Βιβλιοθήκη της Πολωνίας, Ταμείο Fotográfico de la Universidad de Navarra και Valenciana Ψηφιακή Βιβλιοθήκη. Όλες οι εικόνες είναι στο δημόσιο τομέα, έτσι ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα σε δικά σας έργα. Απολαύστε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!