Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών απαντά για την ΕΡΤ

Η Ενωση Ελλήνων Σκηνοθετών απέστειλε στο vima.gr επιστολή σχετικά με άρθρο με τίτλο «Η ΕΡΤ διχάζει τους σκηνοθέτες την οποία δημοσιεύουμε:

«Σε απάντηση του άρθρου σας με τίτλο «Η ΕΡΤ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ», που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας και συγκεκριμένα στην στήλη του «Πολιτισμού», έχουμε υποχρέωση να σας απαντήσουμε τα εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Σ. από τις πρώτες κιόλας μέρες με συνεχείς ανακοινώσεις, έκτακτες ανοικτές συνεδριάσεις του Δ.Σ. με την συμμετοχή μελών μας σκηνοθετών που εργάζονται και συνεργάζονται με την ΕΡΤ, αλλά και με ανοιχτές διαβουλεύσεις με όλους τους φορείς του Οπτικοακουστικού κλάδου, έθετε πρώτα από όλα τις εξής αδιαπραγμάτευτες θέσεις:
1) Ανοιχτή η ΕΡΤ. Οποιαδήποτε αλλαγή και αναμόρφωση να γίνει με τη Δημόσια Τηλεόραση σε λειτουργία.
2) Στήριξη και απόλυτη συμπαράσταση σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ Α.Ε. (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία, Ψηφιακά Πολυμέσα)
3) Αγώνας με όλες μας τις δυνάμεις για να μην χάσει κανένας συνάδελφος την θέση του, είτε είναι μέλος είτε όχι.
Ο συνάδελφος Γιώργος Μπακόλας, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Σ., με συνεχείς ανακοινώσεις του, ως επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ, ξεκίνησε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Ε.Ε.Σ., επιχειρώντας να ωφεληθεί μικροπαραταξιακά από την κρίση της ΕΡΤ, ενώ στις ανοιχτές συνεδριάσεις επιτίθετο λεκτικά και με ανείπωτες εκφράσεις και αισχρούς χαρακτηρισμούς, που δεν έχουν ξανακουστεί σε πνευματικό σωματείο, σε μέλη του Δ.Σ. αλλά και σε άλλα ιστορικά μέλη της Ε.Ε.Σ. ασκώντας «ιδεολογική» τρομοκρατία σε όσους τολμούσαν να εκφέρουν άποψη που δεν ήταν απόλυτα σύμφωνη με την δική του, ενέργειες που συνεχίζει και κάνει και μετά την παραπομπή του!!! Άραγε δεν διώκεται για τα πιστεύω του, όπως προσπαθεί να περάσει δημόσια, αλλά για την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του.
Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Σ., εξαντλώντας την υπομονή του για όλη αυτή την αντικαταστατική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του Γιώργου Μπακόλα, που θίγει το κύρος της Ε.Ε.Σ., αποφάσισε να παραπέμψει το ως άνω μέλος του Δ.Σ. στην Πειθαρχική Επιτροπή για περαιτέρω διερεύνηση των ενεργειών του.
Ζητάμε να δημοσιευθεί το παρόν κείμενο, στην πλήρη έκτασή του, για λόγους δεοντολογίας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».
ΠΗΓΗ: ΤΡΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!