Ανακάλυψαν «νεκροταφείο βρικολάκων» στην Πολωνία

Τουλάχιστον 17 σκελετοί βρέθηκαν θαμμένοι με τα κρανία κομμένα και τοποθετημένα ανάμεσα στα γόνατα ή τα χέρια, σε περιοχή της Πολωνίας. Η στάση των σκελετών αποτελούν σύμφωνα με αρχαιολόγους ένδειξη ότι ο χώρος αυτός ήταν κάποτε «νεκροταφείο βρικολάκων».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τρόπος τοποθέτησης των οστών δείχνει ότι τα πτώματα πιστευόταν ότι ανήκαν σε  βαμπίρ και θάβονταν με αυτό τον τρόπο, ώστε να αποφευχθεί η «επιστροφή τους στον κόσμο των ζωντανών.

Τα μακάβρια ευρήματα ήρθαν στο φως όταν πριν μερικές εβδομάδες εργάτες που κατασκεύαζαν δρόμο βρέθηκαν μπροστά τέσσερις σκελετούς, θαμμένους με αυτόν παράδοξο τρόπο.


Τα κρανία ήταν κομμένα και τοποθετημένα ανάμεσα στα γόνατα ή στα χέρια. Μετά από περαιτέρω έρευνες, εντοπίστηκαν 13 ακόμη σκελετοί. Επιπλέον οι σοροί δεν έφεραν πάνω τους ούτε κοσμήματα αλλά ούτε και υπολείμματα ρούχων.

Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι τα πτώματα χρονολογούνται από τον 15ο ή τον 16ο αιώνα, όταν ο φόβος των βρικολάκων ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην Ανατολική Ευρώπη.

Επιπλέον στην περιοχή βρέθηκε μια αγχόνη, γι’ αυτό οι αρχαιολόγοι δεν αποκλείουν οι νεκροί να είχαν εκτελεστεί.


Μέχρι σήμερα, συνολικά 43 τάφοι έχουν βρεθεί στο σημείο και οι ιστορικοί ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για τους σκελετούς, μελετώντας τα αρχεία δικαστηρίων καθώς και εκκλησιαστικά έγγραφα που κάνουν λόγο για εκτελέσεις.
tvxs

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!