Στο Κατάρ η αρχαιολογική έκθεση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η αρχαιολογική έκθεση «Ολυμπιακοί Αγώνες –Παρελθόν και Παρόν» μεταφέρεται στη Ντόχα του Κατάρ, όπου και θα παρουσιάζεται από τις 28 Μαρτίου έως και τις 30 Ιουνίου.
Η έκθεση χωρίζεται σε δύο ενότητες, εκ των οποίων η μία είναι η έκθεση «Ολυμπία-Μύθος, Λατρεία, Αγώνες», η μεγαλύτερη έκθεση που έχει πραγματοποιηθεί διεθνώς για την Αρχαία Ολυμπία, που παρουσιάστηκε και στο Βερολίνο από τον Αύγουστο του 2012 ως τον Ιανουάριο του 2013. Η δεύτερη ενότητα υπό τον τίτλο «Olympics: Values-Competitions-Mega Events», είναι αφιερωμένη στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Qatar Museums Authority.
Περισσότερα από 600 εκθέματα από μεγάλα μουσεία της Ελλάδας και της Ευρώπης, ανάμεσά τους και ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών της Ολυμπίας που δεν έχουν παρουσιαστεί ως τώρα στο κοινό, θα φιλοξενούνται στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλημάτων του Κατάρ.
Στην έκθεση συμμετέχουν μεταξύ άλλων με αρχαία έργα τα εξής μουσεία και συλλογές: Μουσεία Αρχαίας Ολυμπίας, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο, Antikensammlung Berlin, Staatliche Kunstsammlung, Albertinum Dresden, Musei Vaticani, Galleria dei Candelabri Roma, Museo Nazionale Romano, Staatliche Antikensammlungen München.
Πηγή:artnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!