«Πράσινο φως» για τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού


Το πράσινο φως άναψε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη διπλή ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, δεδομένου ότι οι δύο προς ανάπλαση περιοχές είναι πλησίον κηρυγμένων μνημείων.



Στην περίπτωση του έργου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου προβλέπεται να κατεδαφιστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού και να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και μουσείο της ομάδας, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση οι προσφυγικές πολυκατοικίες.

Στο Βοτανικό, όπου θα κατασκευαστούν γήπεδο του Παναθηναϊκού, αθλητικές εγκαταστάσεις και εμπορικό κέντρο, η περιοχή ανάπλασης βρίσκεται απέναντι από το διατηρητέο κτίριο, που ανήκε στο εργοστάσιο της «Ανώνυμης Τεχνητής Μετάξης ΕΤΜΑ».

Η διπλή ανάπλαση «θα δώσει τεράστια ανάσα σε μια περιοχή που πνίγεται από πολυκατοικίες και σε μια περιοχή υποβαθμισμένη» παρατήρησε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων διότι από τις επεμβάσεις δεν προκύπτει άμεση ή έμμεση βλάβη των προστατευόμενων μνημείων.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, οι μελέτες των προς ανέγερση κτιρίων δεν απαιτείται να υποβληθούν προς έγκριση στο υπουργείο, καθώς σύμφωνα με τη μελέτη ανάπλασης τα μνημεία προστατεύονται επαρκώς με τη δημιουργία ζωνών πρασίνου και επομένως παρέλκει η ανάγκη περαιτέρω ελέγχου των προς ανέγερση κτιρίων.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!