Ο Μπομπ Ντίλαν καταπιάνεται με τη ζωγραφική - le mag


Το ταλέντο του Μπομπ Ντίλαν από ότι φαίνεται, δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική. Μια νεοϋορκέζικη γκαλερί, η Ross Art Group, παρουσιάζει τώρα μια σειρά έργων που βασίζονται στα περίπου 40 σκίτσα που δημιούργησε ο διάσημος μουσικός από το 1989, μέχρι και το 1992 και αποτελούν την ενότητα «Drawn Blank Series».
«Η ενότητα ξεκίνησε με τα σχέδια του Μπομπ Ντίλαν, όταν βρισκόταν σε περιοδεία. Τα περισσότερα από αυτά έχουν γίνει, πριν από 15 χρόνια. Συγκεντρώθηκαν σε ένα βιβλίο κάποια στιγμή, ως ασπρόμαυρα σχέδια. Αυτό το βιβλίο είχε εκδοθεί από τον Random House και είχε τίτλο «Drawn Blank Series» δήλωσε ο Μίκι Ρος, ιδιοκτήτης της Ross Art Group
Υπάρχουν επίσης σχέδια σε χαρτί, τα οποία ο Ντίλαν εμπλούτισε με χρώμα, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα των αρχικών σχεδίων. Όλα τα έργα διατίθενται προς πώληση. Τα ασπρόμαυρα σχέδια ξεκινούν από τα 2.500 δολάρια, ενώ τα αυθεντικά ακρυλικά έργα αγγίζουν τα 400.000 δολάρια.
«Το 2007, ένα γερμανικό μουσείο προσέγγισε τον Μπομπ Ντίλαν, με την ιδέα να πάρει αυτά ακριβώς τα σχέδια και να τα μεγεθύνει, γιατί αυτά ήταν αρκετά μικρά. Και μετά να τους προσθέσει χρώμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο ίδιος ο Ντίλαν θέλει ο κάθε θεατής των έργων του να σχηματίσει τη δική του άποψη για τις δημιουργίες του» εξήγησε ο Μίκι Ρος, ιδιοκτήτης της Ross Art Group.
Η έκθεση με τα έργα του Μπομπ Ντίλαν ξεκινά στις 8 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 30 Μαΐου στην γκαλερί Ross Art Group. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Ίδρυμα Μάρτελ για έρευνα πάνω στη λευχαιμία, τον καρκίνο και το AIDS.
Copyright © 2014 euronews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!