Γκράφιτι : «εκπαίδευση και στέγαση, όχι Μουντιάλ»

 


Αυτή η εικόνα ενός παιδιού που λιμοκτονεί και δεν έχει τίποτα να φάει παρά μόνο μια μπάλα ποδοσφαίρου έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για ένα αιχμηρό σχόλιο ενόψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας που έχει ξεσηκώσει τους πολίτες της χώρας. Οι διαδηλώσεις με σύνθημα «εκπαίδευση και στέγαση, όχι Μουντιάλ» συνταράσσουν τη Βραζιλία.
 
Δημιουργός του γκράφιτι είναι ο Paulo Ito, street artist. Η εικόνα κοσμεί τον τοίχο ενός σχολείου στο Σάο Πάολο και έχει διαμοιραστεί τουλάχιστον 50.000 φορές μόνο στο Facebook.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει δαπανήσει 6.500.000.000 λίρες για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ τα χρήματα αυτά χρειάζονται για την κάλυψη βασικών αναγκών.

«Οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι η εικόνα συμπυκνώνει αυτό το συναίσθημα» υποστηρίζει ο Paulo Ito στο slate.com. «Δεν ήθελα να πω ότι κανείς δεν κάνει τίποτα ενάντια στη φτώχεια, αλλά πρέπει να δείξουμε στον κόσμο και στον ίδιο μας τον εαυτό ακόμη ότι η κατάσταση ακόμη δεν είναι καλή».
tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!